Simge Tertemiz Biyografisi 2016 İşte Benim Stilim Unluler yarışmasına katıldı. Simge Tertemiz, 10 Ocak 1988 tarihinde Hatay, İskenderun ’da doğmuştur. Annesinin adı Fatoş Tertemiz ’dir. Yahya Kemal Beyatlı ilkoğretim okulundan sonra Nuri Cıngıllıoğlu Lisesinden mezun oldu. Eskişehir Anadolu Universitesi Calışma Ekonomisi ve Endustri İlişkileri bolumunde okuyup mezun oldu.
2002 yılında "Best Model of Turkey" den misyon odulu kazandıktan sonra 2004 yılında "Best Model of Turkey" birinciliği ve 2004 yılı "Best Model of The World" dordunculuğu ayrıca 2004 yılı "Miss Tourism" beşinciliğini kazanmıştır. 1997-2009 yılları arasında ATV'de “Ozel Hat” adlı magazin programını sundu. 2009 yılında Offshone Surat Tekneleri Yarışmasının tanıtımını yaptı.
2007 yılında yonetmenliğini Faruk Aksoy'un yaptığı “Cılgın Dersane Kampta” filminde Paşhan Yılmazel, Alp Kırşan, Berksan Ozer, Sevil Uyar, Simge Tertemiz, Okan Karacan, Ceyda Ateş, Ulaş Ozer, Ozan Aydemir, Mustafa Topaloğlu, Sibel Tuzun, Duygu Cetinkaya, Tuba Unsal, Pakize Suda, Hande Ataizi, Cuneyt Arkın ile birlikte oynadı.
Simge Tertemiz, 5 yıldır birlikte olduğu Murat Kadıoğlu ile 18 Haziran 2011 tarihinde evlendi. Nail Kayra (d.Ekim 2011) isminde bir oğlu vardır. 2014 yılında boşandılar.
2016 yılında 1 Ocak akşamı TV 8 ekranlarında başlayacak olan İşte Benim Stilim Unluler yarışmasına katıldı. Yine Oyku Serter'in sunuculuğunu yapacağı yarışmada juri koltuğunda ise İvana Sert, Hakan Akkaya, Neslihan Yargıcı ve Uğurkan Erez olacak. Yarışmacılar ise Aslızen, Berna Ozturk, Elif Ece Uzun, Esra Balamir, Esra Sonmezer, Gizem Ozdilli, Hatice Carpar, İnci Pars, Neslihan Onder, Nil Karataş, Pelin Suade, Sevil Uyar, Simge Tertemiz, Tuğce Ozbudak, Yasemin Ozturk, Yeşim Ercetin olacaktır.
Filmleri ve Dizileri :
Oyuncu :
2010 - Turk Malı (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)
2010 - Gecekondu (Kendisi) (Tv Programı)
2008 - Cılgın Dersane Kampta (Gamze) (Sinema Filmi)
2007 - Cılgın Dersane (Gamze) (Sinema Filmi)