Simay Tokatlı Biyografisi 18 Nisan 2016 tarihinde TV8 ekranlarında başlayan “Fenomen” adlı yarışmaya katıldı. “İşte Benim Stilim” 7. Sezon yarışmacısıdır. Simay Tokatlı, 1993 yılında Ankara ’da doğmuştur. Aslen İzmirlidir. İzmir ’de İzmir Ekonomi Universitesi Guzel Sanatlar ve Tasarım Fakultesinde moda ve tekstil tasarımı bolumunde 3. Sınıfta okumaktadır.

Ankara'da ailesiyle birlikte yaşayan Simay Tokatlı, gezmeyi ve eğlenmeyi cok sevdiğini ayrıca arkadaşlarıyla vakit gecirmekten cok hoşlandığını ifade ediyor. 18 Nisan 2016 tarihinde TV8 ekranlarında Oyku Serter ’in sunumu ile başlayan ve aynı evin icerisinde yaşayacak 6 erkek ve 6 kadın olmak uzere başlangıc itibariyle toplam 12 yarışmacının bulunduğu “Fenomen” adlı yarışmaya katıldı. Fenomen Kadın Yarışmacıları Ciğdem Celik, Derya Şireci, Simay Tokatlı, Ozden Cerrahoğlu, Gul Koseoğlu, Ayşenur Balcı olurken, Fenomen Erkek Yarışmacıları Kerim Savaş Sarı, Muhammet Kayku, Osman Aydın (Fenomen), Onur Yuksel, Okan Yiğit, Serbay Celikbaş olacak.
Simay Tokatlı, 21 Kasım 2016 tarihinde başlayan “İşte Benim Stilim” 7. Sezon yarışmasına katıldı. Tv8 ekranlarında yayınlanacak ve sunuculuğunu yine Oyku Serter'in yapacağı yarışmanın juri uyeleri Nur Yerlitaş, İvana Sert, Kemal Doğulu ve Uğurkan Erez olacaktır. Konuk juri olarak Kerimcan Durmaz haftanın bir gunu yarışmada olacak. Yarışmacılar Aleyna Eroğlu, Aylin Encok - Selin Encok kardeşler, Cağla Şen, Dilara Kayalı, Dilara Taşkın, Duygu Cevik, Ecem Aka, Melek Ozcağan, Nazlı Karataş, Niran Yalaz, Simay Tokatlı, Yağmur Gurgen ile mucadele edecektir.
26 Mayıs 2017 tarihinde yapılan finalde 'İşte Benim Stilim 2017' birincisi olan Simay Tokatlı, 'Turkiye'nin En Tarz Kadını' unvanının yanı sıra 100 bin TL'nin de sahibi oldu.