Seyfullah Hacımuftuoğlu Biyografisi Milli Guvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımuftuoğlu, 1960 yılında Trabzon ili Caykara ilcesi Karacam beldesinde doğmuştur. Babası Muftuzade Hacı Mehmet Efendi, rahmetli Fatma Hacımuftuoğlu ise annesidir. Erzurum Ataturk Universitesi İlahiyat Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımuftuoğlu ise abisidir. İlkokulu Karacam ’da, ortaokul ve liseyi ise İstanbul ve Denizli ’de tamamladı. Ankara Universitesi Siyasal Bilgiler Fakultesinden 1984 yılında mezun oldu.
Mezun olduktan sonra 1985 yılında Trabzon Adayı olarak atandı. Sonra da sırasıyla Sakarya / Taraklı, Hakkari / Şemdinli, Kastamonu / Doğanyurt, Şanlıurfa / Ceylanpınar, Denizli / Serinhisar, Manisa / Akhisar Kaymakamlıkları gorevlerinde bulundu. 2 Eylul 2005 tarihinde Devlet Personel Başkanlığında Başkan Yardımcılığı gorevine atandı ve 19 Temmuz 2007 - 29 Ağustos 2009 tarihleri arasında Başbakanlık musteşar yardımcılığı gorevlerinde bulundu. Aynı donemde Basın İlan Kurumu Yonetim Kurulu Başkanlığı yaptı.
1990 ve 2004 tarihleri arasında Anarşi ve Terorle Mucadele, Psikolojik HarekÂt, Sınır İl ve İlceler, İnsan Hakları, Afet Yonetimi ve Kamu Yonetiminde Yeniden Yapılanma konularında ceşitli eğitim ve seminerlere katıldı. Vilayetler Hizmet Birliği Encumen uyeliği, DOKA Yonetim Kurulu uyeliği ve İMEF Yuksek İstişare Kurulu Başkanlığı yaptı. Başbakanlığın “Kaynaklarını En Etkin Kullanan Vakıf” değerlendirmesinde Akhisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakf vakıfları arasında Turkiye birinciliği ve Milli Eğitim Bakanlığı ’nın “Ana-Kız Okuldayız Kampanyasında” da Rize Valisi sıfatı ile yine Turkiye birinciliği odullerini aldı.
29 Ağustos 2009 tarih ve 2009/15395 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Rize Valisi olarak atanmıştır. 19 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile İcişleri Bakanlığı musteşarlığına atanmıştır.
16 Eylul 2014 tarihinde ise Milli Guvenlik Kurulu genel sekreterliğine atanmıştır.
İyi seviyede İngilizce ve Arapca bilen Seyfullah Hacımuftuoğlu, 27 Ağustos 1989 tarihinde Gulgun Hacımuftuoğlu ile evlendi. Omer ve Beyza Vildan adlarında iki cocuğu vardır. Şanlıurfa, Ceylanpınar ’da Kaymakam olarak gorev yaparken eşi Gulgun Hacımuftuoğlu da oğretmen olarak yapmakta idi; 30 Haziran 1997 tarihinde olan bir trafik kazasında eşini kaybetti.