Seyfi Dursunoğlu Biyografisi Huysuz Virjin rolu ile tanınan sanatcı Seyfi Dursunoğlu, 1 Ekim 1932 tarihinde Trabzon'da doğdu. Aslen Bayburtludur. Kucuk yaşta 1938'de İstanbul'a gelmişler. Once Vefa'da bir eve yerleşmişler ordan Karagumruk'e, sonra Beylerbeyi'ne gecmişler. Babası Eminonu ’nde manifaturacıydı. Annesinin adı da Selvi hanım. 7 kardeşlerdi. Atikali'de başladığı ilkokulu Beylerbeyi'nde bitirdi. İlkokuldan sonra hep yatılı okudu.

Ablası bir subayla evlenince, subay gelliğine tav olan baba, Seyfi'yi Denizcilik Lisesi'ne sokmuş. Heybeli ada Askeri Deniz Lisesi'ni 4 sene okuduktan sonra tazminatını odeyerek okuldan ayrıldı. (Feyziati Lisesi) Boğazici Lisesi ’nde yatılı okuyarak liseyi bitirdi. Sonra İngiliz Filolojisi bolumunde gorduğu eğitimi de yarıda bıraktı. Şişli'de ayrı bir eve cıkıyor. 18 yıl SSK'de devlet memurluğu yaptıktan sonra işinden ayrıldı ve 1970'te Huysuz Virjin olarak sahneye cıkmaya başladı. SSK'da 18 senelik memuriyet hayatı var. Arkadaşları arasında populermiş, ama işini cok cabuk bitirip başkalarını lafa tuttuğu icin şefleri tarafından pek de sevilmezmiş Seyfi Dursunoğlu. Askerliğini yedek subay olarak yaptı, Tuzla ’da acemilik yaptıktan sonra Hadımkoy ’de bitirdi.
Memurluktan şov dunyasına gecişin nasıl olduğunu şoyle ozetliyor Seyfi Dursunoğlu; “Memurken Beylerbeyi ’nde ramazan eğlenceleri yapardık cemiyete para kazanmak icin. Yalvar yakar elli kuruşa bilet satardık. Sonra baktık dolmaya başladı. Ertesi sene b lira yaptık biletleri yine doldu. Şovumu seyreden sanatcı ahbaplarımın hanımları o zaman sağa sola, Klup 12 ’ye onermişler beni.” Ve Kulup 12 ’de Huysuz Virjin tiplemesini hayata gecirir.
Seyfi Dursunoğlu, tanıdığınız kimliğiyle “Huysuz Virjin”, modası gecmeyen bir şov-star, kendi şov formatının mucididir.
Huysuz Virjin nasıl bir kadın? Cok tahammulsuz bir kadın. Herkese yuz vermeyen, omur boyunca bir eş aramış ama bulamamış. Yaşına gore boyanmıyor, giyinmiyor. Huysuz Virjin, cemiyetimizin icinde var olan tiplerden biri. Frapan, kendine yakışmayacak kadar genc giyiniyor, kimseyi beğenmiyor. Boyle arsız bir mahalle karısı o.
Her yıl İzmir Fuarı'nda sahneyi Turkiye'nin en buyuk solistleriyle paylaştı. Turkiye'de herkesin aynı tek kanalı seyrettiği bu donemde Huysuz Virjin'in Ozturk Serengil'e verdiği esprili cevapları gordukten sonra herkes ondan bahsetmeye başladı. Seyfi Dursunoğlu, Huysuz Virjin tiplemesiyle kimsenin soyleyemediklerini soyleyecek guce ulaştı. Gercekleri esprili bir tarzda ifade etmesi ve sahne şovlarıyla unu dunyaya yayıldı.
1980'lerde Album Adı “Huysuz Virjin 1.” Adında bir kanto plağı yaptı.
Pekcok ulkede sahne alan Dursunoğlu, Huysuz Show adlı programıyla kendini tum Turkiye'ye tanıttı ve sevdirdi. Dursunoğlu, bir donem Popstar Turkiye yarışmasının ikinci sezonunda, İbrahim Tatlıses, Garo Mafyan ve Deniz Seki gibi şarkıcı ve sanatcılarla birlikte juri uyeliği de yaptı. Show TV'de yayınlanan Huysuz'la Dans Eder misin? programını sundu.
Soylediği kantolardan “Katina'nın Elinde Makası” oldukca meşhurdur.
Seyfi Dursunoğlu ’nun reddettiği roller: Tatlı Hayat'ta Neco'nun oynadığı komşu rolu, Dadı'da Haldun Dormen'in oynadığı uşak rolu, Komser Şekspir'de Kadir İnanır'ın oynadığı komiser rolu.
Seyfi Dursunoğlu ’nun diğer şovlara bakışı: Hulya Avşar, Gulben Ergen yeterince hazırlanmayanlar. Cem Yılmaz'ınki şov değil stand-up, doğaclaması yok. Okan Bayulgen seyirciyle diyalog kurabilen, doğaclamaya en yakın şovmen. Beyaz'a gelince; bir şovmenin şekilden şekile girmesi, komedinin en kolay şeklidir. Mehmet Ali Erbil, «Erkek kılığında beni oynuyor. Esprisi yok. Benim taklidim, ama benden cok parası var».
Seyfi Dursunoğlu, birkac tane de sinema filminde oynamıştır.
2007 yılında Radyo Televizyon Ust Kurumu (RTUK) tarafından programının yayınlandığı televizyon kanallarına dolaylı olarak baskı yapıldığı ve sansur uygulandığını gerekce gostererek Huysuz Virjin ’i artık canlandırmayacağını acıkladı.
2012′de, 15 milyon TL tutarındaki mal varlığını Cağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ’ne bağışlayacağını acıklamıştır. 8 Haziran 2012′den itibaren Star TV ’de birincisi yayınlanmaya başlayan, “Benzemez Kimse Sana” adlı yarışmada juri uyeliği yapmıştır. Programın final bolumune son kez Huysuz Virjin olarak sahneye cıkmıştır ve “Bu benim son kantom” diyerek yaşından dolayı bir daha kanto yapamayacağını belirtmiştir. 2013 yılında Show TV'de yayınlanan “Benzemez Kimse Sana “ yarışmasının sunuculuğunu Murat Başoğlu yapıyor, juri koltuğunda ise Seyfi Dursunoğlu, Erol Evgin ve Demet Akbağ oturuyor.
24 Ocak 2015 Cumartesi akşamı Star tv'de başlayan ve sunuculuğunu Murat Başoğlu'nun yaptığı "Benzemez Kimse Sana" programında Nukhet Duru ve Umit Erdim ile birlikte juri uyeliği yapmaya başlamıştır.
Filmleri :
1989 - İstiyorum
1986 - Melek Yuzlu Cani
1979 - Nokta İle Virgul Paldır Kuldur
1976 - Doğru Yoldan Ayrılanlar