Seyfettin Gursel Biyografisi Seyfettin Gursel, 6 ağustos 1949 tarihinde ailesinin gorev yaptığı Gaziantep ’de doğmuştur. Aslen Manisa Akhisar ’lıdır. Annesinin adı Leyla, babasının adı Orhan Gursel ’dir. Nedim Gursel adında yazar olan bir kardeşi vardır. Nedim dedesi balkan harbi zamanında Uskup ’ten Manisa Akhisar ’a goc etmiştir. Anne ve babası oğretmen idi. Cocuklukları Gaziantep ve Balıkesir ’de gecti. istanbul Galatasaray Lisesi ’nde okudu ve 1968 yılında mezun oldu. Sonra da Fransa'nın guneyinde bulunan (Faculté de Sciences Economiques, Université de Grenoble) Grenoble Universitesinde Ekonomi bolumunu 1973 yılında bitirdi.
Aynı universitenin Siyasal Bilimler Enstitusunu 1974 yılında bitirté de Sciences Economiques, Université Paris ’de yuksek lisansını tamamladı. 1979 yılında aynı okulda Paris- Nanterre Universitesi ekonomi bolumunde doktorasını tamamladı. 1980 – 1982 yılında İstanbul Universitesi İktisat Fakultesi ’nde Dr. Asistanoğretim uyesi olarak calıştı. 1982 - 1983 yılında Yar. Doc. Olarak calıştı. 1983 yılında universiteden istifa etti. 1983-1986 yıllarında İletişim yayınlarında Cumhuriyet Donemi Turkiye Ansiklopedisi ’nin yayın yonetmenliğini yaptı
1994 - 1996 yılında Galatasaray Universitesi ’nde Yar.Doc.oğretim uyesi olarak calışmaya başladı ve 1996 yılında docentlik, 2001 yılında ise profesorluk unvanlarını aldı.
1996-2007 yılları arasında Galatasaray Universitesi Ekonomi Bolumu başkanlığını yuruttu. Aynı zamanda 2004-2007 yılları arasında Galatasaray Universiterevini yaptı.
1998, 2001 ve 2002 yıllarında Paris, Sorbonne Universitesinde misafir oğretim uyeliği yapmıştır.
2007 yılından itibaren Bahceşehir Universitesi ’nde oğretim uyeliği yapmaya başladı. 2008 yılından itibaren Bahceşehir Universitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi ’nin direktorluğunu yurutmektedir.
Prof. Dr. Seyfettin Gursel ’in Osmanlı ve Cumhuriyet donemi iktisat tarihi, iktisat politikaları, politik iktisat, calışma ekonomisi ve secim sistemleri konularında, yurtdışında ve yurticinde yayınlanmış kitapları ve makaleleri bulunmaktadır.
TV24 kanalında ekonomi yorumları, Ahaber ’de haftalık siyasal tartışma programı yaptı. Yazılı basında ekonomi yorumculuğuna yıllar once Yeni Yuzyıl ’da başladı Vatan ’da, Referans ’ta, Radikal ’de devam etti, Today ’s Zaman gazetelerinde surdurmektedir.
Seyfettin Gursel, Tulin Gursel ile evlidir. Can ve Yaman adında iki oğlu vardır.