Serkan Kaya Biyografisi Serkan Kaya, 24 Temmuz 1978 tarihinde Sivas ’da doğmuştur. Sivas ’ta Meslek Lisesi ’nde Elektronik Bolumu ’nden mezun oldu. Serkan Kaya, askere alındığında Ankara Mamak ’ta Armoni Mızıka Birliği secmelerinde 1500 kişi arasından secilen tek kişi oldu. Burada TRT İstanbul Radyosu ’nda saz sanatcısı olan Yaşar Kader ile tanıştı. Askerlik gorevi bittikten sonra arkadaşının yoğun ısrarı uzerine tamamen muziğe yoneldi.
2000 yılında Senden Sonra Ben adlı ilk albumunu cıkarsa da album ilgi gormekten uzak kaldı. Bir sure Yalova-Cınarcık ’ta sahneye cıktı. Daha sonra İstanbul Etiler ’de bir mekanda sahne aldı.
2001'de ilk calışması "Senden Sonra Ben" albumunu cıkaran Serkan Kaya, 2011 yılında ikinci calışması Aşk Ne Demek Bilen Var Mı? albumunu cıkardı.
2015 yılında ucuncu calışması "Gonul Bahcem" albumunu cıkarmıştır. "Gonul Bahcem" albumu ile en cok satanlar listesinde uzun sure zirvede yer almıştır. Albumun "Kalakaldım" adlı cıkış şarkısı, radyo ve televizyonların yanı sıra dijital platformlarda da kendi tarzında en cok dinlenen ve indirilen şarkı olmuştur
Serkan Kaya, Temmuz 2013 yılında Ayşegul Kalfa ile evlendi. Cağan Kaya (d.2013) adında bir oğlu vardır. Daha sonra Destan (d. 2017) adında bir oğlu daha oldu.
Odulleri :
2016 - 43. Altın Kelebek Odulleri - En İyi Fantezi Muzik Erkek Solist
2017 - 8. Quality Of Magazine Dergisi Odulleri - En Quality Erkek Sanatcı
2017 - 44. Pantene Altın Kelebek Odulleri - En İyi Fantezi Muzik Erkek Solist
2018 - MGD 23. Altın Objektif Odulleri - Yılın Arabesk Fantezi Erkek Yorumcusu
Album ve EP'leri:
2000 - Senden Sonra Ben
2011 - Aşk Ne Demek Bilen Var Mı?
2015 - Gonul Bahcem
2016 - Gonul Bahcem / Bebeğim / Yiğide Neyler Zulum (Deluxe)
2017 - Miras
Single'ları :
2014 - "Mesele"
2015 - "Benden Adam Olmaz (Burak Yeter Remix)"
2018 - "Dağların Dumanı (Son Bir Kez)"
2019 - "Tarifi Zor"
2020 - "Yaradanım"
2021 - "Hatıran Yeter"
2022 - "Haybeden" (Sinan Akcıl ile birlikte)
2022 - "Kacak"
Filmleri :
2015 - Bir Modern Habil Kabil Hikayesi