Serhat Ozcan Biyografisi “Bir Demet Tiyatro”nun Tirbuşon ’u olarak tanıdığımız oyuncu Serhat Ozcan, 8 Ağustos 1961 tarihinde Sinop, Durağan ’da doğmuştur. Aslen Boyabat'lıdır. Tam adı Serhat Suha Ozcan ’dır. Babası astsubaydır. 4 kardeşi vardır. Tiyatrocu Reha Ozcan (d.1965) kardeşidir. Gemlik lisesinden 1979 yılında mezun oldu. 1984 yılında istanbul Belediye Konservatuarında okurken askere alındı.

Serhat Ozcan, tiyatro hayatına 1978 yılında amator olarak Balıkesir Halk Eğitim ’in tiyatro kurslarında başladı. Bir donem Altay ’da ve Karagumruk ’de top oynadı, muavinlik, garsonluk gibi bircok işte calıştı. Y.K.Bank Cocuk Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Ferhan Şensoy ’un Nobetci Tiyatro ’su, İstanbul Belediye Konservatuarı derken 1995 yılında Beşiktaş Kultur Merkezi tiyatrolarında calıştı 1995 - 2006 yılları arasında “Bir Demet Tiyatro” adlı dizide (Berkant (Tribuşon)/Midyat) rolunu canlandırırken; Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Olgun Şimşek, Birsu Demir, Zerrin Sumer, Erdal Tosun, Deniz Ozerman, Altan Erkekli, Volkan Saracoğlu, Şebnem Sonmez, Sinan Bengier, Neslihan Yeldan, Ozge Ozberk, Ayberk Atilla, Caner Alkaya, Pelin Kormukcu, Settar Tanrıoğen, Engin Gunaydın, Binnur Kaya, Ersin Korkut ile birlikte rol aldı.
2004-2007 yılları arasında senaryosunu Erdoğan Tunaş, Serap Gazel, Resul Ertaş, İsa Yıldız'ın yazdığı ve yonetmenliğini Serdar Akar ’ın yaptığı “Cennet Mahallesi” adlı dizide Mujdat Gezen, Melek Baykal, Ozkan Uğur, Alişan, Cağla Şikel, Zeki Alasya, Aylin Kabasakal, Buket Dereoğlu, Levent Tulek, Umit Yesin, Şeyla Halis, Erol Gunaydın, Ayten Erman, Selin Altay, Serhan Arslan, Zihni Goktay, Sumer Tilmac ile birlikte rol aldı.
Yayla Sanat Merkezi'nde kendi yazdığı "Sustuklarımı Biriktirdim" adlı tek kişilik komedi oyununu sahneledi. Oyunuyla aynı adı taşıyan bir kitap yazdı. Serhat Ozcan, kendisinin yazıp oynadığı tek kişilik gosteri “Son Kişot” adlı oyununu senelerce sahneledi.
2012 yılında başrolunde Erdal Ozyağcılar ’ın oynadığı “2 Yaka Bir İsmail” adlı dizide Şair Niyazi rolunu canlandırdı.
2013 yılında Şafak Sezer, Aydemir Akbaş ve Hande Ataizi'nin de rol aldığı “Altındağlı” adlı dizide oynadı.
2014 yılında “Seni Seviyorum Adamım” adlı sinema filminde Gizem Karaca, Barış Kılıc, Ayşen Gruda, Asuman Dabak ile beraber oynadı.
Serhat Ozcan, 1988 yılında İlknur Ozgenel ile evlendi. Hazal (8d.1989) adında bir kızı vardır. 1995 yılında boşandı. Aynı eşi İlknur Ozgenel ile 2005 yılında tekrar evlendi.
2015 yılında “Kalbim Ege'de Kaldı” adlı dizide rol aldı. Kanal D ’de oynayan, yapımcılığını Limon Film ’in ustlendiği, yonetmenliği Omer Uğur ve Eray Kocak ’ın yaptığı, senaryosunu Gul Abus Semerci ’nin kaleme aldığı, oyuncu kadrosunda Alper Saldıran, Oya Unustası, Eren Hacısalihoğlu, Celile Toyon, Şerif Erol, Aslı Omağ, Şebnem Doğruer, Serhat Ozcan, Suha Cağrıcı, Nehir Akkoc, Lemi Filozof, Neşem Akhan , Yeliz Akkaya , Selin İleri, Ozge Sarıtaş, Leyla Goksun, Onur Ozaydın, Ceylin Yuksek, Yağız Yeşiltepe, Atilla Karagoz, Deniz Yağcı, Yiğit Pembe, Yiğit Gultekin bulunmaktadır.
Filmleri ve Dizileri :
2015 - Kalbim Ege'de Kaldı (Ali Kuruk) (TV Dizisi)
2015 - Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu (Feridun) (Sinema Filmi)
2014 - Calsın Sazlar (Sinema Filmi)
2014 - Ulan İstanbul (Talip Bey) (TV Dizisi)
2014 - Seni Seviyorum Adamım (Nuri) (Sinema Filmi)
2014 - Ruzgarla Bir (Sinema Filmi)
2014 - Bizum Hoca (Sinema Filmi)
2014 - Bana Artık Hicran De (TV Dizisi)
2013 - Sana Bir Sır Vereceğim (TV Dizisi)
2013 - Meryem (Alman Mahmut) (Sinema Filmi)
2013 - Benimle Oynar mısın? (Şarkı Soyleyen Adam) (Sinema Filmi)
2013 - Altındağlı (TV Dizisi)
2012 - Suskunlar (TV Dizisi)
2012 - 2 Yaka Bir İsmail (Şair Niyazi) (TV Dizisi)
2012 - Oyle Bir Gecer Zaman ki 3. Sezon (TV Dizisi)
2011 - Tovbeler Tovbesi (Gultekin Kama) (TV Dizisi)
2010 - Cakıl Taşları (Melih) (TV Dizisi)
2010 - Yahşi Cazibe (Medeni) (TV Dizisi)
2009 - Zoraki Başkan (Ragıp) (TV Dizisi)
2009 - Kanal-İ-zasyon (Atilla Abi) (Sinema Filmi)
2008 - Dedektif Biraderler (Atilla Birgen) (TV Dizisi)
2008 - 2009 Benim Annem Bir Melek (Tankut) (TV Dizisi)
2007 - Gonul Salıncağı (TV Dizisi)
1995 - 2006 - Bir Demet Tiyatro (Tirbuşon/Berkant/Midyat) (TV Dizisi)
2005 - Pamuk Prenses 2 (Mumtaz) (Kısa Film)
2004-2007 - Cennet Mahallesi (Selim Erdağı) (TV Dizisi)
2003 - Sevdim Seni Bir Kere (TV Dizisi)
2003 - Lise Defteri (Sefa) (TV Dizisi)
2002 - Pembe Patikler (Nasip) (TV Dizisi)
2000 - Vizontele (Engin) (Sinema Filmi)
2000 - Guneş Yanıkları (Akif) (TV Dizisi)
1995 - 2006 - Bir Demet Tiyatro (Tirbuşon/Berkant/Midyat) (TV Dizisi)
1994 - Kaygısızlar (Seslendirme) (TV Dizisi)
1993 - Zapping Ailesi (TV Dizisi)
1993 - Super Baba (Zabıta Vahdettin) (TV Dizisi)
1986 - Mufreze (Turkce Seslendirme) (Sinema Filmi)
1986 - Davacı (Sinema Filmi)

Kitapları :
Sustuklarımı Biriktirdim