Serdar Temizkan Biyografisi Serdar Temizkan, 1963 yılında doğmuştur. Mimar Sinan Universitesi Sinema Televizyon bolumunden mezun oldu. Yonetmen Duygu Sağıroğlu ’nun oğrencisi oldu. İlhan Arakon ve Duygu Sağıroğlu atolyelerinde eğitim aldı.
Serdar Temizkan, bircok belgesel filerinde senaristlik, yardımcı yonetmenlik ve yapımcılık gorevlerini ustlendi. 1990 yılında Fehmi Yaşar ’ın “Camdan Kalp” filminde yardımcı yonetmen, Suha Arın ’ın “Mimar Sinan ve Eski Evleri Eski Ustalar” belgesel filmlerinde yapımcı, 1992 yılında Ziya Oztan ’ın “Kurtuluş” dizisi ve filminde yardımcı yonetmen olarak calıştı. Ceşitli reklam ve tanıtım filmlerinin yonetmenliğini yaptı.
2002 yılında Nihat Durak ile birlikte kurduğu Ada Film yapım şirketiyle ceşitli dizi ve filmlerde yapımcı, yonetmen ve senarist olarak gorev aldı. Serdar Akar ’ın “Barda” filminin ortak yapımcılığını gercekleştirdi. Kutsal Bir Gun, ilk uzun metrajlı sinema filmidir.
1992 yılında Serdar Temizkan ve yonetmen Fehmi Yaşar ile beraber Beyoğlu ’nda “Hayal Kahvesi” adlı mekanı acmıştuklu, Taksim Bistro, Caddebostan, Şaşkınbakkal, Optimum, Akatlar ’da, Canakkale ’de, Gebze ’de, Ceşme ve Bursa ’da şubeleri acılmıştır.
2013 yılında yonetmenliğini Serdar Temizkan ’ın yaptığı “Kutsal Bir Gun” adlı sinema filminde Arda Kural, Ali Duşenkalkar, Gozde Kansu, Selen Ucer, Erkan Taşdoğen ile birlikte oynadı.
Serdar Temizkan, mimar Yonca Temizkan ile evlidir.
Odulleri :
2013 - 50. Antalya Film Şenliği - SİYAD en iyi ulusal film odulu (Kutsal Bir Gun)

Yonetmenlik Yaptığı Filmler :
2013 - Kutsal Bir Gun (Sinema Filmi)
2007 - Ruzgar (Dizi)
2007 - İlk Aşk (Senaryo Supervizoru) (Sinema Filmi)
2006 - Barda (Yapım Koordinatoru) (Sinema Filmi)
2005 - Seni Cok Ozledim (TV Dizisi)
2004 - Kasırga İnsanları (TV Dizisi)