Serdar Ortac Biyografisi 1970 doğumlu Turk Pop muziği sanatcısı, besteci.
16 Şubat 1970 tarihinde istanbul ’da annesi Nesrin Ortac ve babası Mehmet Ortac ’ın ilk oğlu olarak doğdu. Uc kardeştiler; Serdar, Sertac, Serkan. İlk oğretimini Kocamustafapaşa'da ve ortaokul oğretimini Suadiye Lisesi'nde tamamladı. Haydarpaşa Meslek Lisesinde torna-tesviye bolumunde liseyi bitirdi. Babası kucucuk bir dukkanda torna tezgahı olan plastik kalıpcısıydı. 1977 yılında torna dukkanında babasının yanında calıştı, sokakta simit ve su sattı, iş hayatını oğrendi. Yuksek oğretimine Bilkent Universitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bolumunde başladı. Fakat tahsilini tamamlamadan universiteden ayrıldı.
1993 senesinde İstanbul'da ozel radyolarda program yapımcısı ve sunucu olarak calıştı. Programlarını dinleyen bir plak yapımcısı tarafından Raks muzik şirketi ile anlaşma yapması teklif edildi. Boylelikle o gune kadar yazdığı şarkılarını, kendi sesi ile seslendirme şansını yakaladı ve ilk albumunu yaptı. 1994 yılında ilk albumu "Aşk İcin-Karabiberim" ile muzik dunyasına merhaba dedi.
1996'da ikinci albumu olan Yaz yağmuru'nu yaptı.Bu albumun tamamını ispanyolca seslendirerek Meksikada bir album yaptı. Albumun acılış parcası olan “Ben Adam Olmam”ın İspanyolca versiyonu “Loco Para Amar” Meksika radyolarında da calındı. Daha sonra Turkiye'de de bu albumu , İspanyolca bir single olarak hazırladı. 3. Albumu olan GECELERİN ADAMI, 1998 senesinde piyasaya cıktı. 4. Album calısması BILSEMKI 2000 senesinde cıktı. 5. Albumu OKYANUS oldu.2002 senesinde piyasaya cıktı. 6. Album BENİ UNUT/CAKRA 2004 senesinde satışa sunuldu.
2001 yılında daha once Sibel Can'ın seslendirdiği “Padişah”adlı şarkısı koca bir sene boyunca yılın en sevilen şarkısı oldu. Bu bestesi ile “Milliyet Yılın Şarkısı” odulunu aldı.
2005'in ilk haftasında “Bu Şarkılar Kimin İcin” adlı Mavi Ağac Yayıncılık' dan yayımlanan ilk kitabıyla hayranlarının karşısına cıkan Serdar Ortac, aynı yıl “Kral TV Video Muzik Odulleri”nde hem “En Cok Album Satan Sanatcı” hem de “En İyi Pop Erkek Sanatcı” kategorilerinde iki odule birden layık goruldu.
Beste fabrikası olarak anılan Serdar Ortac, yurt ici ve yurt dışında yuzlerce konser verdi. Ortac ’ın şarkıları her zaman en sevilen şarkılar arasında yer aldı.
Serdar Ortac, 1999 yılında askerlikten kurtulmak icin hile yaptığı iddiasıyla on yıla kadar ağır hapisle yargılandı ve 54 gun Mamak Askeri Cezaevi'nde hapis yattı.
Capkınlıklarıyla unlu ve aşk defterleri oldukca kabarık olan Serdar Ortac, Banu Ozturk, Selin Toktay, Muge gibi bircok isimle birlikte oldu.
KRAL TV Muzik Odulleri toreninde Serdar Ortac ’ı tuvalet koridorunda; MGD gecesinde Ahmet Kaya ’ya sergiledigi tutum nedeniyle yumruklayarak iki dişini kıran muzisyen Cafer Arat, kasten cezasına carptırıldı.
Serdar Ortac, 6 Haziran 2014 tarihinde İrlanda ’lı model Chloe Loughnan ile evlendi. Nikahını Mustafa Sarıgul'un oğlu Şişli Belediyesi Başkan Vekili Emir Sarıgul kıydı.
2017 yılının Ocak ayında FOX Tv'de başlayan "En İyi Ben Soylerim" adlı şarkı-yetenek yarışmasının juri koltuğunda Kibariye ile Serdar Ortac otururken sunuculuğunu Cağla Şikel yapmaktadır.
Odulleri :
1994 - Kral tv Video Muzik Odulleri - En iyi cıkış yapan sanatcı
1997 - Milliyet Yılın En Sevilen Şarkısı - Padişah
1999 - Hurriyet Altın Kelebek - Yılın en başarılı sanatcısı.
2000 - Kral tv Video Muzik Odulleri - Pop Muzik en iyi erkek sanatcı
2003 - Radyo ve TV Oscarları - En iyi Show Programı : Serdar Ortac'la Hep Beraber
2005 - Kral TV Video Muzik Odulleri - Pop Muzik En İyi Erkek Sanatcı
2005 - MU-YAP Muzik Odulleri - Yılın En Cok Satan Albumu "Beni Unut/Cakra"
2006 - Kral TV Video Muzik Odulleri - Yılın Klibi "Gitme"
2006 - Altın Kelebek Odulu - Pop Muzik En İyi Erkek Sanatcı
2006 - Altın Kelebek Odulu - Yılın Şarkısı "Dansoz"
2007 - MU-YAP Muzik Odulleri - Yılın En Cok Satan Albumu "Mesafe"
2009 - Altın Kelebek - En İyi Pop Erkek Odulu
2009 - Kral TV Video Muzik Odulleri - Pop Muzik En İyi Erkek Sanatcı
2009 - Kral TV Video Muzik Odulleri - Dijital Satış Diamond Odulu
2010 - Kral TV Video Muzik Odulleri - Kral Tv&Kral FM Ozel Odulu-Radyolarda En Cok Calınan Sanatcı
2011 - Balkanika TV - Balkan odulleri - Yılın En İyi Erkek Sanatcısı Odulu
2012 - Kral TVSanatcı
2012 - Balkanika TV - Balkan odulleri - Yılın En İyi Erkek Sanatcısı Odulu
2012 - Balkanika TV - Balkan odulleri - Yılın Projesi Odulu
Albumleri :
2017 - Cımbız
2016 - Gıybet
2015 - Cek Elini Kalbimden
2015 - Serdar Bizi Diskoya Gotur
2014 - 20.yıl Bana Gore Aşk
2012 - Ray
2010 - Kara Kedi