Serdar Bilgili Biyografisi Serdar Bilgili, 1963 İstanbul doğumlu iş adamı ve BJK futbol takımı eski yoneticisi. 2000-2004 yılları arasında Beşiktaş futbol takımının yoneticiliğini yapan Bilgili, Suleyman Seba ’dan aldığı bu gorevi Yıldırım Demiroren ’e devretti.
Serdar Bilgili, 1963 yılında istanbn Kahramanmaraşlıdır. Babası Abdulhakim Bilgili, annesi Suzan Bilgili'dir. Sevil Bilgili Temo ve Şerife Bilgili Ercan adlarında kız kardeşleri vardır. Atakoy İlkokulu ’ndan sonra Robert Kolej ’e girdi. Buradan mezun olduktan sonra Kaliforniya ’da Redlands Universitesi'nde İşletme bolumune girdi. Eğitimini tamamladıktan sonra 1983 yılı boyuncaViyana'da staj maksatlı calışmalarda bulunduktan sonra 1984 ’de Turkiye ’ye dondu. Tekstil, inşaat ve turizm alanlarında iş hayatına atıldı. Bilgili Holding Yonetim Kurulu Başkanlığı gorevini surdurmektedir. 1992 ’de Suleyman Seba Başkanlığı ’ndaki BJK Yonetim Kurulu ’na secilen Bilgili, klubun genel sekreterlik ve basın sozculuğu gorevlerini yuruttu. 26 Mart 2000 ’de yapılan secimlerde Başkan secilen Bilgili, takımın başına teknik direktor Mircea Lucescu ’yu getirdi. 31 Mart 2002 secimlerinde yeniden Başkan secilen Bilgili 7 bin 363 gecerli oydan 4 bin 78'ini almıştı. Pascal Nouma ve Oscar Cordoba ’nın getirildiği takım, yıldızlaşan oyuncu İlhan Mansız ’la da birlikte 2002 ve 2003 yıllarında Super Lig ’de şampiyon oldu. Beşiktaş J.K. aynı zamanda 2000-2001 ve 2003-2004 sezonlarında UEFA Şampiyonlar Ligi ’ne katıldı.
Turkiye Super Ligi 2003-2004 sezonunu başında 15 puan kaybeden Beşiktaş, şampiyonluğu ’da kaybedince, yaşanan olumsuz olaylar ve taraftar baskısı nedeniyle Bilgili, 2004 ’de gorevinden istifa etti. İstifası ardından yaptığı basın acıklamasının bir bolumu şu şekildedir:
Beşiktaş futbol takımına cok buyuk yatırımlar yaptık. Yepyeni bir takım kurduk. 100. yılımızda Beşiktaş ’ımızı cok onurlu bir şekilde şampiyon yaptık. Avrupa ve UEFA ’da ilk defa ceyrek finali oynama kısmetini elde ettik. Ve beklide en onemlisi ben hayatımda hicbir işi yarı yolda bırakmadım. Beşiktaş ’ın en zor gununde 2001utbol takımının iyi gitmediği donemde dimdik ayakta durduk ve savaşımız sonuna kadar devam ettik. Ve Allah ’a cok şukur hedeflerimize ulaştık. 2004 yılının Ocak ayında secime girdik başka bir aday cıkmadı ve goreve devam ettik. Secime girmemizin sebebi de başladığımız işleri yarı yolda bırakmamak sonuna kadar Beşiktaş ’ı en iyi noktaya getirmek, Avrupa ’da herkesin saygı duyduğu, herkesin ceketini iliklediği Beşiktaş ’ın oluşması icin yaptığımız işleri, başladığımız işleri bitirmek uzere devam ettik. Ve hicbir şekilde de yarı yolda bırakmadık.
Ben bu gune kadar onuruyla, haysiyetiyle yaşayan bir insanım. Bilerek hic kimsenin hakkını yemedim. Beşiktaş başkanlığını dediğim gibi sadece Beşiktaş ’a hizmet etmek icin yaptım ve cok iyi niyetle yaptım. Devletle iş yapmadım. İhale peşinde koşmadım. Devlet bankasından kredi kullanmadım. Yani başka bir ifadeyle Beşiktaş başkanlığını kendi şahsi cıkarıma kullanmadım.
Hayatımın en değerli yıllarını verdim. 28 yaşından 40 yaşına kadar ailem, canımdan cok sevdiğim kızıma yeterli ilgiyi gosteremedim. Pazar gunku macta benim şahsıma, aileme, haysiyetime, onuruma cok ağır hakaret edildi ve kufur edildi. En uzucu olanda bu hakaret ve kufurler Beşiktaş ’ın sahibi olan kongre uyelerinin ağırlıkta oturduğu numaralı tribun, VIP tribun ve de localardan geldi.
Ben şahsen ve beraber mucadele ettiğim gorev yaptığım yonetim kurulu arkadaşlarım adına bunları hak ettiğimizi duşunmuyorum. Bizler onurlu insanlarız bunları hazmedecek ve kaldıracak insanlar değiliz. Orası İnonu Stadı ’dır, Beşiktaş ’ın evidir, bizim evimizdir. Biz, bize kufur eden o insanlar icin goreve geldik. Onurumuzla ve de haysiyetimizle de o gorevi surdurmeye calıştık.
Benim bulunduğum koltuk Beşiktaş başkanlık koltuğudur. Beşiktaş başkanlık koltuğuna da bu şekilde hakaret edilmesine ben musaade etmeyeceğim. Onuruma, haysiyetime, arkadaşlarıma, şerefime, aileme yapılan hakaretlerden dolayı ve Beşiktaş camiasındaki bu ortamdan dolayı Beşiktaş ’ı onumu karar aldım. Ve yeni yapılacak olağan ustu genel kurulda secimlerde aday olmayacağım.
Aslen Kahramanmaraş'lı olan Bilgili, Radisson SAS Oteli ’nin ve 2007 sonunda hizmete girmesi planlanan W Hotels ’in de sahibidir. Profosyonel olarak fotoğrafcılıkla ilgilenen Bilgili, kendi fotoğraflarından oluşan ceşitli sergiler acmıştır. Amerika Birleşik Devletleri'nde iki fotoğraf sergisi acmıştır. 2007 yılında İstanbul'da actığı 'Engellere Rağmen...' adlı fotoğraf sergisinde yer alan eserleri, 2008 yılının Ocak ayında da aynı başlıkla yayınlanan kitapta toplanmıştır.
2 kez evlenip boşanan Serdar Bilgili, 2 cocuk babasıdır. 1997 yılında evlendiği Ebru İpekci'den 2002 yılında boşandı. Bu evliliğinden Lal (d.1998) adında bir kızı vardır. Birlikte olduğu Fransız model Amelie Latournald adlı sevgilisinden Ali (d.2013) adında bir oğlu vardır.
14 Şubat 2015 tarihinde spiker Nazlı Celik ile İspanya'nın başkenti Madrid'de evlendi. Ağustos 2015 tarihinde Boşandı.