Sera Tokdemir Biyografisi Sera Tokdemir, 11 Nisan 1981 tarihinde Mersin ’de doğmuştur. Babası yarış atı yetiştiricisidir. Sera Tokdemir kucukluğunuzden beri atlarla buyumuştur ve 3 tane yarış atı vardır. Bilkent Universitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yuksek okulundan mezun oldu. Okul yıllarında tiyatro grubuna dahil olarak, okulun sahnelediği bir cok oyunda yer aldı.
Zirve Sanat Merkezinde Tiyatro, Şan, Diculuk hayatına başladı. 2009 yılında Plato Film Okulunda Ayla Algan yonetiminde Oyuncu Yonetimi, Beden Dili, Dublaj, Sinema-Dizi-Reklam Oyunculuğu Eğitimi aldı. Sinema, dizi, reklam ve klip calışmalarında yer aldı. Biscolata, Damla Su, Vodafone, Fiat Punto, Bioder, Bioxcin reklam filmlerinde oynadı.
Universite biter bitmez evlendi, Boran adında bir cocuk sahibi oldu ve boşandı.
2009 yılında “İstanbul Cocukları” adlı dide oynamaya başlayarak dizi oyuncusu oldu. Barış Falay, Arif Erkin Guzelbeyoğlu, Oya Okar ile birlikte oynadı.
2014 yılında “Kertenkele” adlı dizide Timur Acar, Erdinc Gulener, Şemsi İnkaya, Sinan Calışkanoğlu, Eda Ozerkan, Umut Oğuz ile birlikte rol aldı.
2014 yılında Show TV ekranında “Analı Oğullu” ismi başlayan daha sonra konsept değiştirip Kanal D'ye “Anasının Oğlu” ismiyle devam eden dizide Sermiyan Midyat, Onur Buldu, Melisa Sozen, Koksal Engur, Durul Bazan, Ciğdem Tunc, Devrim Yakut, Erdal Tosun gibi oyuncularla beraber rol aldı.
Klip Calışmaları:
2009 - Mustafa Ceceli-Limon Cicekleri
2010 - Yaşar & Yıldız Usmonova-Seni Severdim
Tiyatro :
2013 - Arap Sacı
2009 - 2010 - Elbiseler Fora
Filmleri ve Dizileri :
2014 - Kertenkele (Zehra) (TV Dizisi)
2014 - Analı Oğullu (Lal) (TV Dizisi)
2013 - Yuksek Giriş (Ece) (TV Dizisi)
2013 - Su ve Ateş (Sinema Filmi)
2013 - Ben de Ozledim (TV Dizisi)
2012 - Bana Bir Soygun Yaz (Papatya) (Sinema Filmi)
2011 - 2012 - Hayat Devam Ediyor (Zeliha Bakırcı) (TV Dizisi)
2010 - Cakallarla Dans (Sinema Filmi)
2010 - 2012 - Kanıt (Zeynep) (TV Dizisi)
2009 - Kapalı Carşı (Melek) (TV Dizisi)
2009 - Hırcın Kız Kadife (Sibel) (TV Filmi)
2009 - Ey Aşk Nerdesin (Konuk oyuncu) (TV Dizisi)
2009 - Aşk Geliyorum Demez (Şebnem) (Sinema Filmi)
2009 - İstanbul Cocukları (Ceren) (TV Dizisi)
Kısa Film Calışmaları:
2009 - Deruni-Deruni, Kafes-Esra (Plato Film Okulu)
2010 - Jurnal-Mehtap (Yonetmen; Abdulbaki Yavuz)
2010 - Tesaduf-Pınar (Yonetmen; Alihan Sakman)
2010 - Ninem İstanbul ’da-Sultan (Avrupa Kultur Başkenti Projesi)