Sencer İmer Biyografisi Anka Enstitusunde Yonetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır. Sencer İmer, 1942 yılında Ankara ’da doğmuştur. Tam adı Celalettin Sencer İmer ’dir. İlkokul, ortaokul ve liseyi Ankara ’da tamamladıktan sonra devlet bursu ile Universite eğitimi icin 1960 yılında Almanya ’ya Berlin ’e gitti. Berlin Teknik Universitesinden 1965 yılında Metalurji yuksek muhendisi olarak mezun oldu. 1868 yılında doktorasını tamamladı. 1973 ’de Berlin Teknik Universitesinde Metalurji alanında docent oldu. 2004 yılında profesor oldu.
1973-1982 yılları arasında Berlin Teknik Universitesinde bilimsel calışmalar ve oğretim uyeliği yaptı. 1982-1992 yılları arasında BM uzmanı olarak DPT de muşavirlik ve ceşitli bakanlara danışmanlık yaptı. Erdemir, asil-celik ve Turkiye Demir ve Celik İşletmeleri A.Ş. (TDCİ) Yonetim Kurulu uyeliği ve başkan vekilliği gorevlerinde, 1989-1992 yıllarında Turkiye Demir ve Celik İşletmeleri A.Ş. (TDCİ) genel mudurluğu gorevinde bulundu. 1992 ’den beri Ankara Universitesi Fen Fakultesinde oğretim uyeliği yapmaktadır. Ayrıca Hacettepe ve TOBB universitelerinin uluslararası ilişkiler bolumlerinde Turkiye Ekonomisi ve karşılaştırmalı ekonomi dersleri vermektedir.
1995 den beri Kardemir kurucu uyesi ve yonetim kurulu uyesidir. 10 yıl başkanlığını yaptığı Turk-Alman mesleki eğitim vakfı Meksa ’nın kurucu ve yonetim kurulu uyesidir. Birinci dereceden Alman Devleti Hizmet Nişanı sahibidir.
2009-2013 yılları arasında AKSARAY Universitesi İİBF D
Şuan Anka Enstitusunde Yonetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır.
Sencer İmer, evlidir ve 3 cocuğu vardır.
Kitapları :
2007 - Ters Lale (Yazarları : Taha Akyol, Attila İlhan, Alev Alatlı, İlber Ortaylı, Oktay Sinanoğlu, Sencer İmer )