Semiha Yankı Biyografisi Semiha Yankı, 15 ocak 1958 tarihinde istanbul ’da doğmuştur. Babası Muammer Yankı, annesi Mualla Yankı ’dır. Abisi Metin, ablalarının adı Safiye ve Hamiyet ’dir. İlkokula Mecidiyekoy İlkokulunda başladı.
Cocuk yaşlarında bir sure, sn bir ailesi ile birlikte, pavyonlarda, gece kuluplerinde ve gazinolarda akrobatlık yapan sanatcı, ağabeyinin sahnede duşup olumu uzerine muziği secti. 13 yaşında taverna ve gazinolarda şarkı soylemeye başladı. İlk 45lik plağı "Benim Dunyam-Sen de Bizdensin"dir.
1975 yılında Kemal Ebcioğlu bestesi "Seninle Bir Dakika" adlı şarkı ile Turkiye birincisi secilerek, Eurovision şarkı yarışmasına katılarak sonuncu olmuştur. Turkiye'yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden ilk şarkıcı olan Semiha Yankı, Eurovision denince akla ilk gelen isimlerden biridir.
Bir yıl sonra “Altın Orfe” şarkı yarışmasında birinci oldu. Sahne calışmalarına hic ara vermedi.
1983 yılında Omer Haşhaş'la evlenip, 1986 yılında boşandığı ilk evliliğinden Tebessum (d.1984) adında bir kızı var.
2008 yılında Flash Tv ’de yayınlanan “Desti İzdivac” programının sunuculuğunu yapmıştır.
Semiha Yankı, Nisan 2013 tarihinde başlayıp Show TV ’de yayınlanan “Ben Burdan Atlarım” yarışmacıları arasında oldu. Yapımcılığını Med Yapım'ın yaptığı 12 Nisan 2013'de ilk bolumu Show TV'den canlı olarak yayınlan yarışmada yarışmacılar Semiha Yankı, Asena Onur Cakmak, Bayhan Gurhan, Gokhan Taşkın, Atilla Taş, Leyla Bilginel, Neslihan Onder, Nur Gumuşdoğrayan, Onder Bekensir, Sema Celebi, Semih Yuvakuran, Gunay Musayeva, Serkan Tanırgan, Şener Uşumezsoy, Timur Kunt, Tony Hill, Tuğba Ozay, Verda Penso olmuştur. Birinciliği Onder Bekensir almıştır.
Albumleri :
Buyuk Aşkımız
Adını Yollara Yazdım
Ben Sana Mecburum
Sevgi Ustune
Hayırlı Olsun
Ayrılanlar İcin
Seni Seviyorum
45'likleri :
Benim Dunyam & Sen de Bizdensin
Boşverdim & İnim İnim İnledim
Bocecik & Sıcak Sımsıcaksın
Kara Sevda & Yanıyorum
Kurtarma Beni & Tatlı Cadı
Mutlu Olmak İstiyorsan & Seninle Bir Dakika
Sizden Biriyim & Yaz Deftere
Filmleri :
1961 - Guneş Doğmasın
1971 - Uc Kabadayı
1976 - Hammal
2004 - Cocuğun Var Derdin Var(Tv. Dizisi)
2012 - Eve Duşen Yıldırım (Tv. Dizisi)