Sema Turan Biyografisi Ankara Şehir Hastanesi yoğun bakım uzmanı olan Doc. Dr. Sema Turan, Sağlık Bakanlığı Koronavirus Bilim Kurulu uyesidir. Sema Turan, 1972 yılında doğmuştur. Tam adı Sema Kultufan Turan ’dır. 1990 - 1996 yılları arasında Ankara Universitesi Tıp Fakultesinde okuyup 1996 yılında mezun oldu. 1997 - 2001 yılları arasında Ankara Universitesi Tıp Fakultesinde “Hızlı Derlenme Anestezi Tekniğiyle Acık Kalp Cerrahisinde Remifentanil ve Fentanil ’in Postoperatif Ağrı ve Derlenme Uzerine Etkileri” adlı tezini tamamlayarak uzmanlık eğitimini tamamladı.
Ankara ’da Turkiye Yuksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniğinde Uzm. Dr. Olarak gorev yaptı. Doc. Dr. Sema Turan, 2018 yılından itibaren Turk Dahili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği (TDCY) Yonetim Kurulu Uyesidir.
Akciğer Nakli Anestezisti Ve Yoğun Bakım Uzmanı Doc. Dr. Sema Turan, 2012 yılında Turkiye Yuksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Yoğun Bakım İdari Ve Eğitim Sorumlusu olarak gorev yapmaya başladı. 2019 yılından itibaren Ankara Şehir Hastanesinde yoğun bakım uzmanı olarak calışmaktadır.
Doc. Dr. Sema Turan ’ın 14 adet makalesi Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmıştır.
Doc. Dr. Sema Turan, 10 Ocak 2020 ’de oluşturulan Sağlık Bakanlığı Koronavirus Bilim Kurulu Uyesidir.
2019 Aralık ayında Cin'de nukseden koronavirus (Kovid-19) ile birlikte Dunya Sağlık Orgutu (DSO) boyle bir pandemik hastalığın varlığını ortaya koydu. Daha sonra ise Sağlık Bakanlığı doğru kararlar verebilmek icin oğretim uyelerinden oluşan bilim kurulu kurma kararı aldı. Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirus salgını (kovid-19) ile mucadelesini, Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda surduruyor.
Uyesi olduğu Kuruluşlar :
Turk Dahili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği (TDCY)