Selim Kaptanoğlu Biyografisi Selim Kaptanoğlu, 1949 yılında van'da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimlerini Canakkale, Cankırı ve Ankara ’da tamamladı.
Selim Kaptanoğlu, 1966 yılında Ankara askerî tıbbiye oğrencisi olarak başladı tıbbiye eğitimine, 1972 yılında tamamladı, tabip teğmen oldu. 1973-76 arasında Bitlis Askerî Garnizon tabibi olarak calıştı. 1976-80 Gulhane Askerî Tıp Akademisinde ortopedi alanında ihtisasını tamamladı.
12 Eylul 1980 ’den kısa bir sure once tabip binbaşı rutbesiyle Ankara Mevki Hastanesi Ortopedi Bolum Şefi gorevine atandı.
12 Eylul 1980 sonrasında, MHP ve ulkucu kuruluşlar davasında yirmi beş yıl hapis talebiyle yargılandı, dokuz ay gorevden alındı, mahkeme kararıyla gorevine iade edildi.
Uc bucuk yıl, Alparslan Turkeş ’in de kaldığı Ankara Mevki Hastanesi Tutuklu Servisi Şefliği gorevinde bulundu. Askerlik mesleğinden binbaşı rutbesindeyken atılması sonucunda İstanbul ’a yerleşti.
1989-91 yıllara arasında MHP İstanbul İl Başkanlığı yaptı. 1991 ’de Ozbekistan ’a gitti ve iş hayatına orada devam etti.
1994 yılında MHP ’de Teşkilattan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı gorevini ustlendi.
MHP genel başkanı Alparslan Turkeş ’in 4 Nisan 1997 tarihinde Ankara ’da vefatından sonra tekrar Ozbekistan ’a dondu. Devlet Bahceli 1997 ’de goreve gelir gelmez uyelik kaydını sildirdi.
1 Kasım 2015 secimlerinden sonra alınan secim sonucları icin
“
40 milletvekili ile 4. sıraya duştuk. Utanc duyulacak bir şey. Turk milliyetciliğini temsil eden bir partinin 40 milletvekili varken Kurt milliyetciliğini temsil eden partinin 59 milletvekili var. Bu durumdan ulkuculer utanc duyuyor. Kafalarımız yerde kaldıramıyoruz. Ben olsam, Bahceli ’nin yerinde ben olsam hemen istifa ederim. Kan değişikliği şart. Boyle giderse baraj altında kalırız toparlanmaya calışıyoruz. MHP ’yi 18 yıldan beri bir zihniyet yonetiyor. Bu sure icerisinde 13 secim oldu ve MHP hepsinde mağlup oldu. Sayın Turkeş ’in vefat ettiği 1997 senesinde ben o zaman MHP Genel Merkezi ’nde teşkilatlara bakan Genel Sekreter yardımcısıydım. O zaman MHP ’nin 1 milyon 300 bin uyesi vardı. Şu anda MHP ’nin kayıtlı uye sayısı 330 bin. O zamann. 1999 secimlerinde bu millet Alparslan Turkeş ’e olan sevgisini ve minnet borcunu odemek icin 118 milletvekili verdi. DSP ise 123 milletvekili cıkarttı. Devlet Bey ’in eline iktidar olma imkanı gecti. Elindeki duduğu calsa DYP, ANAP ve Refah Partisi ’ndeki ulkucu arkadaşlara ‘baba ocağına ’ gelin deseydi, en az 50-60 milletvekili istifa edip gelirdi. İsteseydi tek başına iktidar olurdu. ‘Hacıyla bacı dinlensin ’ diyerek rahmetli Bulent Ecevit ’in yanında stajyer başbakan yardımcısı olmaya talip oldu.
” Dedi. 1 Kasım secimlerinde oy kaybeden MHP'de Selim Kaptanoğlu MHP Genel Başkanlığı adaylığını acıkladı.