Selcuk Yaşar Biyografisi Yaşar Holdingin kurucusu ve onursal başkanıdır. Selcuk Yaşar, 17 Ocak 1925 tarihinde İstanbullu bir annenin ve Rodoslu bir babanın cocuğu olarak Yunanistan ’ın Rodos adasında doğmuştur. Annesi Hikmet Yaşar, babası Durmuş Yaşar ’dır. Selman adında kardeşi vardır. Babası boya ticareti yapan Selcuk Yaşar ve ailesi 1931 yılında İzmir Karşıyaka'ya taşındı. Selcuk Yaşar, ilkokul ve ortaokulu İzmir ’deki Saint Joseph'de okudu. Lise oğrenimini ise İstanbul Kadıkoy'de bulunan Saint Joseph Fransız Lisesinde okudu ve 1943 yılında mezun oldu. 1948 yılında İzmir Ticari İlimler Yuksek Okulu ’ndan mezun oldu.
1945 yılında kardeşi Selman'la birlikte Turkiye Yelken şampiyonu oldu. Mezun olduktan sonra babasının Kemeraltı Şeritciler Carşısı ’ndaki boya mağazasında calışmaya başladı. 1954 yılında babası ve kardeşi Selman ile birlikte DYO ( Durmuş Yaşar ve Oğulları) adı ile boya imalatı yapan Turkiye'nin ilk boya fabrikasını kurdu.
1958 yılında Karşıyaka Spor Kulubu'ne başkan oldu.
Selcuk Yaşar, Ulke ekonomisindeki gelişme doğrultusunda, ulkenin ve ozellikle faaliyetlerinin yoğunlaştığı Ege Bolgesi ’nin ihtiyacları goz onunde bulundurularak boyanın yanında bircok sektore yatırım yaptı. Gıda, kÂğıt, gubre, icecek, bira ve su, turizm, dış ticaret... Bu yıllarda soz konusu sektorlerdeki pek cok ilki gercekleştirdi...
1965 yılında ilk Mikronize Maden Tesisi, 1968 yılında ilk Matbaa Murekkepleri Uretimi, 1968 yılında ilk Ozel Sektor Bira Fabrikası (Turk Tuborg), 1974 yılında Ceşme Altın Yunus ’D 1100 Yataklı İlk Turizm Tesisi, 1975 yılında ilk Ozel Sektor Sut Fabrikası (Pınar Sut), 1978 yılında ilk Ozel Sektor Kompoze Gubre Fabrikası (Ege Gubre), 1982 yılında rikası (Viking KÂğıt), 1984 yılında ilk Kaynak Suyu Şişelemesi (Pınar Su), 1985 yılında ilk Kultur Balığı Tesisi (Pınar Deniz) 1985 yılında ilk Ozel Sektor Entegre Et Tesisi (Pınar Et), 1997 yılında ilk entegre hindi tesislerini kurmuştur. 2014 yılında DYO toz boya fabrikası Turgutlu'da acıldı.
1980 yılında Turkiye Tutunculer Bankası'nı Yaşar holding bunyesine kattı, adını da daha sonra Yaşar Bank olarak değiştirdi.
Bugun, altısı Turkiye ’nin ilk 500 buyuğu arasında yer alan 24 şirketi,18 fabrikası ve uretim tesisine sahiptir.
Selcuk Yaşar, Zuhal Yaşar ile evlendi. Feyhan Yaşar Kalpaklıoğlu (d. 5 Şubat 1955) ve İdil Yiğitbaşı (d.1964) adında 2 kızı ve Mustafa Selim Yaşar (d. 1956) adında bir oğlu vardır.
Karşıyaka Spor Kulubu Onur Kurulu Başkanı olan Selcuk Yaşar, Yaşar Eğitim ve Kultur Vakfı 'nın ve Selcuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı 'nın kurucusudur. Kurduğu vakıflar aracılığı ile İzmir Karşıyaka'da Selcuk Yaşar Alaybey İlkoğretim Okulu 'nu, Bayraklı'da Durmuş Yaşar Ortaokulu'nu ve Bornova'da Selcuk Yaşar Boyacılık Endustri Meslek Lisesi 'ni ve Alacatı'daYaşar Eğitim ve Kultur Vakfı Alacatı Cok Programlı Lisesi 'ni yaptırmıştır. Turkiye ’nin ilk ozel koy tiyatro binasını, Bademler ’de 1969 yılında kurmuştur.
Selcuk Yaşar bir donem Ege Ekspres Gazetesi ’ni ve Devir Dergisi ’ni ve Gazete Ege ’yi cıkarmış olup, Ege TV ’nin de kurucularındandır.
Uzun yıllar Danimarka'nın İzmir Fahri Baş Konsolosluğu gorevini yuruten Selcuk Yaşar, 2001 yılında İzmir'de Selcuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı tarafından kurulan bir vakıf universitesi olan Yaşar Universitesi'nin kurulmasına onculuk etmiştir.
Selcuk Yaşar, 1971 yılında kurulan TUSİAD Turkiye SanayiciESİAD Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin kurucularındandır.
3 cocuğu da holding bunyesince calışmakta iken 2000 yılında oğlu Mustafa Selim Yaşar ’ın iş konusunda fikir ayrılığından dolayı gruptaki yoneticilik gorevlerinden ayrılmasından sonra 2004 yılında buyuk kızı Feyhan Yaşar grubun Yonetim Kurulu Başkanı olarak atandı.
BOSAD Boya Sanayicileri Derneği Danışma Kurulu Uyesidir.
1945 yılında kurulan Yaşar Holding işletmeleri :
Gıda ve İcecek :
- Pınar Sut Mamulleri Sanayi A.Ş.
- Pınar Entegre Et ve Un Sanayi A.Ş.
- Pınar Su Sanayi ve Ticaret A.Ş.
- Yaşar Birleşik Pazarlama Dağıtım, Turizm ve Ticaret A.Ş.
- Pınar Foods GMBH
- Viking Kağıt ve Seluloz A.Ş.
- HDF Fzco
Boya :
- DYO Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş.
- Dyo Matbaa Murekkepleri
- DYO Balkan SRL
- Kemipex Joint Stock Co.
- MTP Co.
Tarım, Hayvancılık ve Balıkcılık :
- Camlı Yem Besicilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Ticaret ve Hizmet :
- Altın Yunus Ceşme Turistik Tesisler A.Ş.
- Bintur Turizm ve Catering Hizmetleri Ticaret A.Ş.
- Desa Enerji Elektrik Uretimi A.Ş.
- Yaşar Dış Ticaret A.Ş.
- Yadex International GMBH