Selcuk Yahşi Biyografisi ENVY'nin kurucu ortağıdır. Selcuk Yahşi, 1955 yılında İnegol, Bursa ’da doğmuştur. Tam adı Osman Selcuk Yahşi'dir. Orta Doğu Teknik Universitesi (ODTU) Makine Muhendisliği'nden 1976 yılında mezun olmuştur. 1978 yılında da Yuksek Lisansını tamamladı. 1981 yılında Bethlehem, Pennsylvania, ABD'de Lehigh Universitesi Makine Muhendisliği ve Mekanik Bolumu'nden doktorasını aldı. ODTU Makine Muhendisliği bolumunde profesor oldu.

Prof. Dr. Selcuk Yahşi, ODTU'de gorev yaptığı donemde ODTU Geliştirme Vakfı yonetim kurulunun aktif uyesi ve Parlar Vakfı genel sekreteri ve yonetim kurulu uyesiydi. Prof. Dr. Selcuk Yahşi ’nin LPG ve doğalgaz yakıtlı arac mekaniği alanında almış olduğu iki patenti vardır.
1983-1999 yılları arasında ODTU ’de oğretim gorevlisi olarak gorev yaptı ve 23 Ekim 1999 tarihinde Orta Doğu Teknik Universitesinden emekli oldu.
Selcuk Yahşi, 1999 yılında kurulan ve enerji projelerinde calışan ENVY isimli bir danışmanlık firmasının kurucu ortağıdır. 2016 yılında Fransız Assystem şirketi ENVY'nin yuzde 51 hissesini satın aldı. ENVY, elektirik uretim, petrol ve doğal gaz boru hatları alanında muhendislik hizmetleri veriyor. ENVY ayrıca nukleer santral saha muhendisliği yapan ilk Turk şirketidir.
Selcuk Yahşi, Bursa ’nın İnegol ilcesinde 2006 yılında eğitim oğretime acılan bir ortaokul yaptırmıştır.
Selcuk Yahşi, Oya Cınarlı ile evlidir.
Selcuk Yahşi ’in şirketi ENVY, 13 Aralık 2016 tarihinde istanbul ’un iki yakasını altıncı kez birbirine bağlayacak, Uskudar-Kabataş arasında iki kilometre uzunluğundaki yayaların ve bisikletlilerin gececeği “İstanbul Boğazici Bulvarı” icin sondaj calışmaları olarak, “Taahhut Altında Bulunan Kabataş-Uskudar Arası Boğaz Geciş Yaya Tuneli Deniz ve Kara Sondajlarının Yapılması Hizmet Alım İşi” adı altında, İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş ’ın yaptırdığı sondaj ihalesini kazanarak 7 milyon 500 bin liraya ustlendi.