Seda Altaylı Turgutlu Biyografisi 2021 yılında Gulseren Budayıcıoğlu'nun aynı isimli romanından uyarlayarak “Camdaki Kız” adlı dizinin senaryosunu yazdı. Seda Altaylı Turgutlu, 16 Nisan 1982 tarihinde Van ’da doğmuştur. 2005 yılında Bilgi Universitesi Sinema Televizyon Bolumu'nden mezun oldu. 2010 yılında aynı bolumden master derecesi aldı.
2011 yılında yonetmenliğini Turkan Derya ’nın yaptığı, senaryosu Ozgur Evren Hepturk, Seda Altaylı Turgutlu ve Deniz Madanoğlu ’nun kaleminden cıkan Sen De Gitme dizisinde başrollerde Sinan Albayrak, Sezin Akbaşoğulları ve Alican Yucesoy yer aldı. Seda Altaylı Turgutlu, 2011 yılında “Bir Kadın Tanıdım” dizisinin senaryosunu yazdı. Dizide Ekin Turkmen, Ertan Saban, Savaş Ozdemir, Neslihan Yeldan başrolde oynadı.
2013 yılında Mehmet Aslantuğ, İdil Fırat, Birce Akalay ’ın başrollerinde oynadığı Başbakan Adnan Menderes'in hayatını anlatan “Ben Onu Cok Sevdim” adlı dizinin senaryosunu kaleme aldı.
Seda Altaylı Turgutlu, 2015 yılında; Cansel Elcin, Sera Tokdemir, Haluk Piyes, İbrahim Kendirci, Erdinc Gulener, Ciğdem Batur, Naz Elmas, Burcu Kıratlı, Ahmet Mekin gibi oyuncuların başrolu paylaştığı “Bizim HikÂye” adlı sinema filminin senaryosunu Yasin Uslu ile beraber yazdı.
2021 yılında Gulseren Budayıcıoğlu'nun aynı isimli romanından uyarlanan, yonetmenliğini Nadim Guc'un yaptığı, senaryosunu Seda Altaylı Turgutlu'nun kaleme aldığı “Camdaki Kız” adlı dizinin başrolunde Burcu Biricik ve Feyyaz Şerifoğlu yer alırken diğer rollerde Hande Ataizi, Tamer Levent, Nur Surer, Devrim Yakut, Selma Ergec, Şerif Erol, Tuğrul Tulek, Nihal Menzil gibi oyuncular rol almıştır.
Filmleri ve Dizileri :
2021 - Camdaki Kız (Tv Dizisi)
2018 - Avlu (Tv Dizisi)
2015 - Bizim HikÂye (Sinema Filmi)
2013 - 2014 - Ben Onu Cok Sevdim (Tv Dizisi)
2011 - Sen De Gitme (Tv Dizisi)
2011 - Bir Kadın Tanıdım (Tv Dizisi)
2007 - Parmaklıklar Ardında (Tv Dizisi)