Psikolojik nedenlerden kaynaklı bir yeme bozukluğu olan anoreksiya nervoza bazı durumlarda hayati tehlike yaratabilen bir hastalık. Anoreksiya nedeniyle kendini ac bırakarak maalesef hayatını kaybeden pek cok insan var. Ancak bazıları bu sureci atlatarak sağlıklarına kavuşmak icin mucadele ediyorlar. İşte bu hastalıkla mucadele edip zaferle cıkmış kadınların etkileyici donuşumleri…
1. Genc danscı Margherita, bale okulunda kendisine ‘yağ tulumu ’ dendiği icin gecirdiği zor gunleri geride bırakmış.
2. Elle Lietzow ağzına tek bir damla suyun değmesini bile reddediyormuş ancak bayılınca hastanede iyileşme sureci başlamış.
3. Hannah ’ın anoreksiya surecinde vucut kitle indeksi 11 ’e kadar duşmuş.
4. Anoreksiyadan oncesi ve sonrası…
5. 1 yıl icindeki donuşum…
6. 23 yaşındaki Linn Stromberg, gunde 400 kaloriyle omrunu gecirirken vucut geliştiren bir kadına donuştu.
7. Bir donem 37 kilonun altında olan Kaitlyn Davidson, etkileyici bir donuşum gecirdi.
8. Her yaşta sağlıklı olmaya karar vermek mumkun!
9. Jodie Neil en yakın arkadaşı trafik kazasında yaşamını yitirince bu hastalıkla mucadele ediyor.
10. 31 kilodan 50 kiloya doğru iyileşme sureci
11. Fotoğraf binlerce şey soyluyor…
12. Hayley Wilde anoreksiya ile savaşırken sadece 10 gun daha yaşayabileceği soylenmiş olsa da o hayata tutunmuş ve şimdi bir erkek cocuk dunyaya getirmiş.
13. “Mucadele etmeyi secmeseydim bugun burada olamazdım”
14. “Anoreksiyayı alt etmemden sonra şimdi kilomun iki katındayım ve iki kat daha mutluyum”
15. Sophie Gajnik şimdi anoreksiya zamanlarındaki halinin 4 katını kaldırabiliyor.
16. 1 yıl sonunda hastalığı alt etmenin mutluluğu
17. “Tekrar sağlığıma kavuşmak imkansız gorunuyordu ama bunu başardım”
Kaynak:1