Salim Cam Biyografisi Salim Cam, ProGroup Uluslararası Danışmanlık Kurucusudur. Salim Cam, 1969 yılında İstanbul ’da doğmuştur. İstanbul Universitesi İşletme Fakultesinden mezun olduktan sonra, Marmara Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu ’nde, “Yonetim - Organizasyon” ve “Finansman – Muhasebe” konulu iki bilim dalında (double) Yuksek Lisans derecesi aldı. Kadir Has Universitesinde Finans ve Bankacılık konusunda doktora calışması olan Salim Cam ’ın Yıldız Teknik Universitesi İletişim ve Tasarım Bolumunde de ayrı bir doktora calışması bulunmaktadır.

Universite eğitimi sırasında o zamanki adı Ulker Şirketler Grubu olan ve bugun Yıldız Holding olarak bilinen grup şirket tarafından okutuldu. Ulker Grubunda, 13 yıl boyunca, uretim sistem iyileştirme, sistem analistliği, tum bolumlerin esas usullerinin oluşturulması ile ilgili organizasyon-metot, butce oluşturma ve kontrol sistemi oluşturma vb. konularda gorev aldı. Yuksek Lisans eğitimi bittikten sonra Ulker Yonetim Kurulu Başkanı Sabri Ulker Bey ’den izin alarak Ulker Grubundan ayrıldı. 2003 yılında Proaktif Uluslararası Danışmanlık, Eğitim Şirketini (Progroup) kuran Salim Cam, Turkiye ’de profesyonel danışmanlık ve eğitim sektorunun oncusu olmuştur.
Ulker Grubundan ayrıldıktan sonra Dateks şirketinde İnsan Kaynakları ve Toplam Kalite Muduru, Beykent Universitesinde Butce ve Strateji Daire Başkanı gorevlerinde bulundu. Bu sırada serbest yonetim danışmanlık hizmetleri vermeye başladı. EVYAP Şirket Grubuna Butce Planlama Danışmanlığı, UYUMSOFT Yazılım Firmasına Butce Sistem Analist Danışmanlığı, HAYAT Şirketler Grubuna, Butce Oluşturma ve Kontrol Sistemi Danışmanlığı yapmaya başladı.
Daha sonra Kadir Has Universitesinde Finans ve Bankacılık ve Yıldız Teknik Universitesi, İletişim ve Tasarım Bolumlerine başvurup, doktora calışmalarını başlattı. Hayallerini gerceğe donuşturmek ve ulkenin değerlerinden beslenerek yeni değerleri ortaya cıkarabilmek icin 2003 yılında Proaktif Uluslararası Danışmanlık Eğitim Bilişim Araştırma ve Ticaret A.Ş.ni (PROGROUP) kurdu.
Salim Cam bu sure icerisinde Ulker, Beykent Universitesi, Dateks, Evyap, Bingo, Cilek Mobilya, Akfa Holding, Kilim Mobilya, İnci Grup, Arzum, Tekstiplik, Balcıoğlu, İnoksan, Gulluoğlu, Levinson Deri, Dateks Tekstil, Zorlu, Super Home Tekstil, Halkalı Kağıt, Tayaş Gıda, Selga Tekstil, Herry, NdesigN Mobilya, Sur Yapı, Uğur Derin Dondurucu, Gentaş, Burotime, Ziya Ayakkabı, MVA Holding, Vefa Grup, Sırma, Cuno Tekstil, Orakcı Grup, Akfa Holding, Sinbo, Atlantis, Ozboyacı Altın, Uşak Seramik, Has Celik, Altın-İş, Gamateks, Dalgakıran, AGT, Flormar, CMS, Erciyas, Kutahya Seramik, Kutahya Porselen, Polin, Bernardo, Peyman, Penti, İnci Ayakkabı, Yatsan, Balparmak, THY, Silverline, Sutaş, gibi firmalara, Butce Yonetimi, Stratejik Planlama-Yonetim ve Turquality konularında “Danışman”, “Bağımsız İcra Kurulu Uyeliği”, “Bağımsız Yonetim Kurulu Uyeliği” ve “Yonetici” olarak hizmet vermiştir/vermektedir.
Şu an, kurucusu olduğu Proaktif Uluslararası Danışmanlık Eğitim Bilişim Araştırma A.Ş.de (PROGROUP) Yonetim Kurulu Başkanı olarak gorevlerini yurutmekte olan Salim Cam, aynı zamanda İstanbul Teknik Universitesi, Yıldız Teknik Universitesi ve İstanbul Ticaret Universitesinde Yonetim, Turquality/Marka Algoritması, Turquality/Marka Destekleri, Multidisipliner İşlerin Sanatsallaştırılması uzerine ders yapımcılığı ve oğretim gorevlisi olarak ders verdi/vermektedir.
Butce Yonetimi, Stratejik Planlama-Yonetim ve Turquality konularında bircok bilimsel calışmaları olan Salim Cam; Forbes, Human Resources Dergisi, Active Finans Dergisi, Dergisi, Finansal Forum Gazetesi, Referans Gazetesi, Dunya Gazetesi, Hurriyet Gazetesi İK ve Milliyet Gazetesi ’nde ceşitli araştırmalar yayınlamıştır.
Kitapları :
2002 - Oğrenen Organizasyonlar ve Rekabet Ustunluğu, Papatya Yayınları, İstanbul,
2008 - İşletmelerde Butce Yonetimi, Hayat Yayınları, İstanbul,
2011 - İşletmelerde İnsan Kaynakları Planlaması (Turquality ve IIP Uyumlu), Hayat Yayınları, İstanbul,
2013 - İşletmelerde Pratik Raporlama (Turquality Uyumlu), Proaktif Yayınları, İstanbul,
2016 - Turquality Yonetimi, Hayat Yayınları, İstanbul,
2016 - İşletmelerde Pratik İnsan Kaynakları Yonetimi, Hayat Yayınları, İstanbul, İkinci Baskı,