Nobel Odulu Sahibi biyokimyacı Tim Hunt ’ın Guney Kore ’de bir seminerde yaptığı acıklamalar tum dunyayı şok etti. “Kızlarla ilgili sorunumu soylememe izin verin… Onlar laboratuvardayken 3 şey olur. Ya siz onlara aşık olursunuz, ya onlar size aşık olur ve onları eleştirdiğiniz anda ağlamaya başlarlar” diyen Hunt tek cinsiyetli laboratuvarları da savundu. Nobel odul sahibi olmuş ama cinsiyetci olmaktan kurtulamamış Tim Hunt ’ın bu acıklamalarına karşılık, dunyanın farklı noktalarından bilim kadınları onun bu goruşunun ne kadar yanlış olduğunu gostermek icin Twitter ’dan ona hem cok zekice hem de eğlenceli cevaplar verdi.
Nobel odulu sahibi Tim Hunt şoyle dedi: “Kadınlar laboratuvardayken 3 şey olur. Ya siz onlara aşık olursunuz, ya onlar size aşık olur ve onları eleştirdiğiniz anda ağlamaya başlarlar”
Buna cevap olarak bilim kadınları #distractinglysexy (dikkat dağıtıcı şekilde seksi) etiketinde buluştu. İşte bilim dunyasından kadınların paylaştıkları tweetlerden bazıları…
“Madam Curie ’nin ağlamaya ara vererek radyum ve polonyumu keşfetmesinden dolayı cok mutluyum”
“Bu gaz maskesi beni hem tehlikeli kimyasallardan hem de gozyaşlarından koruyor”
“Ebola hastaları olduğunde ya da iyileştiğinde ağladım. Evet duygularım var ancak onlarla nasıl başa cıkmam gerektiğini biliyorum”
“Ah, kusuruma bakmayın. İşimi yaparken aynı zamanda #dikkatdağıtıcışekildeseksi olmakla meşgulum” n yaptım!”
“Bu beyin tahlillerini aşık olmadan ya da ağlamadan yaptım!”
“Erkeklerin olduğu bir laboratuvarda calışmak cok zor. Cunku ben erkeklerin dikkatini cok dağıtıyorum”
“Hucrelerle uğraştığım koca bir gun sonunda hala #dikkatdağıtıcışekildeseksiyim. Ama bu kez ağlamadım ve kendimle gurur duyuyorum!”
“Aşık olduğum makine… Labarotuvarda sıradan bir gun…”
“Bu Bronz Cağ oyuğunu kadınsal gozyaşlarımla doldurdum”
“Gozyaşları, kahkahalar, romantizm, ve diğer kirli şeyler… Arkeoloji beni cok ateşli yapıyor.”
“Tanrıya şukur bu şey benim gozyaşlarımı donduruyor.”
“Bu konuşmam sonrasında 3 tane evlilik teklifi aldım. Ancak ağlamaktan kabul edemediğim icin utanıyorum”
Kaynak:1