Anne Allison Kimmey havuzda oynayan cocuklarına eve gitmeleri gerektiğini soyleyip onların keyfini kacırınca hic beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Uzulen kucuk kız annesine “annem şişman” deyince Kimmey kızına bunun kotu bir şey olmadığını oğretmek istedi.
Havuz başında oynayan cocuklarına eve gitme zamanı olduğunu soyleyince uzulen kızı “annem şişman” dedi.
Bu lafın uzerine cocuklarına bir ders vermek isteyen Kimmey daha sonra yaptığı şeyi Facebook hesabından paylaştı.
Cocuklarına insanları “kilolu” olarak cağırmanın bir aşağılama olmayacağını oğretmeye karar veren Allison harekete gecti.
“Bana ne dedin?” diye soran annesine kızının cevabı “sana kilolu dedim, ozur dilerim anne” oldu.
“Haydi bunun hakkında biraz konuşalım” diyen Allison şoyle devam ediyor…
“İşin doğrusu, ben kilolu değilim (İngilizce ’de kilolu anlamına gelen ‘fat ’ aynı zamanda yağ anlamına geliyor). Aslında hic kimse yağlı olamaz. Bu olabileceğin değil sahip olacağın bir şeydir. Evet vucudumda yağım var. Herkesin vucudunda yağ vardır. Bu kas ve kemiklerimizi koruyan bir şeydir”.
Kızına vucuttaki yağın nasıl bir şey olduğunu acıklayan anne Allison daha sonra ona “Peki senin vucudunda yağ var mı?” diye soruyor.
Allison ’ın kızı “Evet benim gobeğimde var” derken erkek kardeşi de “bende hic yağ yok, en zayıf benim. Bende sadece kas var” diyor. Annesi de “aslında bu dunyadaki herkeste yağ var. Ancak bunların oranları farklı oluyor. Bazılarında cok, bazılarında ise daha az oluyor” diye cevap veriyor.
Allison “Daha az yağa sahip olmaları o insanların diğerinden daha iyi olduğu anlamına gelmez. İkiniz de anladınız mı?” diye sorunca cocukları da aynı anda “evet anne!” diyorlar ve kilolu kelimesinin kotu bir kelime olmadığını oğrenmiş oluyorlar.
Sosyal medyada bazı kişiler Allison ’a destek olurken yağın sağlıklı bir şey olmadığını ve cocuklarını yanlış bilgilendirdiğini soyleyenler de oldu.
Siz Allison ’ın bu yaklaşımı hakkında ne duşunuyorsunuz?”
Kaynak:1