Dış gorunuşlerinin farklılıklarıyla modellik konusunda bizleri şaşırtan insanlara Guney Sudanlı model Nyakim Gatwech da eklendi. Şaşırtıcı derecede ten rengi siyah olan unlu model, kısa zamanda bircok insanın ilgisini cekmeye başladı.
Nyakim Gatwech, Melanin adlı normalde deride, saclarda, goz zarlarında, beynin bazı bolgelerinde, melanik denen bazı urlarda bulunan ve tirozin ’in yukselmesiyle oluşan koyu renkli biyolojik pigment hastalığına yakalanmış. Derince pigmentlenmiş cildi ve şiddetli kararlılığı ile, geleneksel guzelliğin engellerini yıkan 24 yaşındaki model bircok insana da ilham kaynağı oluyor.
24 yaşındaki Nyakim Gatwech, gorkemli derecede koyu cildi ile moda endustrisinde buyuk ilgi goruyor.
Guney Sudanlı model başarıyı elde etmeden once, bu eşsiz guzelliği genel olarak iyi karşılanmıyormuş.
Kendisine 2016 ’da ten rengini beyazlatması icin oneriler sunulsa da o bunları kabul etmemeyi tercih etti.
Tum onerilere sadece kahkaha atarak cevap veren genc kadın, goruntusunun cok carpıcı olduğunu duşundu. Eh haksız da sayılmaz.
“Benim cikolata bedenim zariftir. Ayrıca bir şeyi temsil ediyor; savaşcı bir ulusu.” diyor genc model.
Şimdilerde Minneapolis ’te yaşayan Nyakim, siyahi topluluk icin cesaret kaynağı olarak goruluyor.
Kendi vucuduyla barışık olan genc model “Sen cok guzelsin ve benim icin sevdiğim koşulsuz koşullardansın, cunku sen benimsin” diye yazıyordu.
“Dunyaya koyu renkli olmanın guzel ve akıllılık temsili olabileceğini gostereceğim.” diye de devam ediyor.
Buyuyen moda simgesi şimdi Instagram ’da 100 binin uzerinde takipciye ulaştı.
Bunların yanı sıra genc kadın bircok olumsuz yorum olsa da pek ilgilenmiyor.
Neden ilgilensin? O artık ‘Karanlıklar Kralicesi ’ olarak adlandırılıyor. Ve bu unvan onun da hoşuna gidiyor.
Karanlıklar Kralicesi her şeye rağmen ilgi gormeye devam ediyor.
Onu bu azminden dolayı kutluyoruz. Soylemeden edemeyeceğiz biz de buyulenmedik dersek yalan olur… Zaten kendisi de belirtiyor;
“Cildim guneş ışınlarını emiyor ve saclarım yercekimine meydan okuyor. Şimdi bana buyulu olmadığımı soyleyemezsiniz! “
Kaynak: 1