Arkadaşlar bu konuda 2013 sbs hakında biraz bilgi topaldım topaldığım tum bişlgilaeri bu konu altında sizlere sunuyorum 2013 te oksye gireceğiz fakat sbs diyenlerde var ama aşağıdaki bilgiler 2013 te neye gireceksek (oks veya sbs) onun hakında ayrıntılı bilgi vermiş bilgilerin bazı yerlerinde sbs yazıyor ama onalrı pek aldırış etmeyin 2013 te OKS var..
Uc basamaklı SBS’nin kaldırılmasından sonra onun yerine getirilecek olan yeni sınav sisteminin ayrıntıları belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığının Tebliğler Dergisinde yayınladığı genelgeye gore Yeni SBS Sistemiyle sadece 8. Sınıflar sınava girecek.

Boylece 2012-2013 oğretim yılından başlayarak oğrenciler 8. sınıfta yapılacak olan Tek Sınavla liselere geciş yapacaklar.

TEK SINAV SİSTEMİ NELER GETİRİYOR?

2011-2012 oğretim yılı sonunda 8. sınıflar son kez eski sisteme gore sınava girecek. Boylece uc basamaklı SBS sistemi sona ermiş olacak.

Bu oğretim yılında 6. ve 7. sınıfta okuyan oğrenciler 8. Sınıfta girecekelri Yeni SBS’ye katılacaklar.

SEVİYE BELİRLEME SINAVI (SBS) 2013
•8. sınıf sonunda yapılacak olan SBS, 700 puan uzerinden değerlendirilecek. (Eski SBS’de bu 500 puandı.)
•Yeni SBS’de, 6-7 ve 8. sınıf sonunda hesaplanacak olan Yılsonu Başarı Puanlarının yarısı (%50’si) doğrudan Ortaoğretim Yerleştirme Puanına (OYP’ye) eklenecek.
•Oğrencinin 6, 7 ve 8. Sınıf, Yılsonu Başarı Puanları (YBP) her sınıf icin 100 uzerinden hesaplanacak ve 700 puanlı SBS ile birleştirilecek. Bu şekilde elde edilen puan toplamı ikiye bolunerek OYP bulunacak.

[color=red)•Yeni puan hesaplamada; cok tartışılan “okuldaki en yuksek oğrenci başarısını olcu alma” uygulamasından da vazgeciliyor. Boylece okuldaki en başarılı oğrencinin başarısından diğer oğrenciler etkilenmeyecek.
•Bu sistemde oğrencinin okul başarısı; sonuc olarak OYP’yi % 30 etkilerken SBS başarısı % 70 etkili olacak.
•Ortaoğretim kurumlarına (liselere) yerleştirme işlemi Orta Oğretime Yerleştirme Puanına (OYP) gore yapılacak.

[/color][/color]