Yataktan kalktınız ancak hazırlanmak icin hic vaktiniz yoksa sizi yatak sacınızdan kurtaracak bu 10 saniye icinde yapılabilen hayat kurtarıcı sac modellerine mutlaka goz atmalısınız.
1. Hem modern hem dağınık bir topuz
Bu balerin topuzunu andıran model sizi cabasız bir şekilde şık gosterecek.
Birinci adım
Sacınızı yukarıdan olacak şekilde atkuyruğu yapın. Eğer sacınızın onleri yağlı gorunuyorsa diplerine kuru şampuan uygulayabilirsiniz.
İkinci adım
Sacınızı uctan itibaren kıvırarak dondurun. İsterseniz lastik bir tokayla ya da tel toka kullanarak sabitleyebilirsiniz.
Ucuncu adım
Son olarak bir tarak ya da kalem kullanarak sac bandı ve topuzunun arasında kalan kısma hacim katabilirsiniz.
2. Mega hacimli ikili at kuyruğu
Ekstra hacim ve uzunlukla atkuyruğunuz asla eskisi gibi olmayacak.
Birinci adım
Kulaklarınızın ustunde kalan sacları alttakilerden ayırarak atkuyruğu yapın.
İkinci adım
Altta kalan kısımları ise ayrı bir atkuyruğu yapın.
Ucuncu adım
Son dokunuş olarak saclarınızı kucuk parcalara ayırarak tarayıp hacim verin.
3. Cevir ve tuttur
Yapması cok basit, goruntusu cok guclu bir model…
Birinci adım
Sacınızı ikiye ayırarak bir taraftan bir tutam sacı kıvırın. Bu şekilde sabitlemek icin sac spreyinden yararlanabilirsiniz.
İkinci adım
Tel tokalarla capraz bir şekilde bu tutamı tutturun.
4. Yarısı acık yarısı toplu ama tamamen havalı
Bir gun once yaptığınız kıvrımları yeniden değerlendirebileceğiniz bir model.
Birinci adım
Sacınızın ustte kalan kısımlarını sac renginizle uyumlu bir tokayla atkuyruğu yapın. Topladığınız sacı iki parcaya ayırın.
İkinci adım
İkiye ayırdığınız sacınızın ortasında parmağınızla bir boş alan yaratın ve atkuyruğunuzu bu nboşluktan gecirin.
5. Ters cevrilmiş Fransız at kuyruğu
Hem aşağıdan zarif bir topuz havası hem de dağınık ama cool bir havası olan bir model.
Birinci adım
Sacınızı aşağıdan bir atkuyruğu yapmak icin arkaya doğru tarayın.
İkinci adım
Atkuyruğunu bir topuz yapar gibi yana doğru dondurun. Ardından birkac tel tokayla tutturun.
6. Aşağıdan orgulu topuz
Kuafor elinden cıkmış gibi duran ama 10 saniyede yapılabilen bir topuz.
Birinci adım
Sacınızı aşağıdan bir atkuyruğu yapın. Ardından basit bir orgu yapın ve uc kısmını bir tokayla bağlayın.
İkinci adım
İkinci adım
Orgunuzu at kuyruğunu topladığınız kısmın uzerinde dondurun ve son olarak acılmaması icin tel tokalarla uc kısmını iyice tutturun.
7. Havalı kız burgusu
Hem dağınık hem de havalı duran bir model.
Birinci adım
Sacınızın on kısmından bir tutam alın ve bir ucgen oluşturun. Bu tutamı birkac kez kıvırın ve arkaya doğru tutturun.
8. Sac bantlı yarım at kuyruğu
Sacınızın turu ne olursa olsun harika bir stil katacak bir model.
Birinci adım
Sacınızın arka kısmını kaldırarak hacimlendirin.
İkinci adım
Sacınızı atkuyruğu yapın ve kendi sacınızla bağlayın. İnce deri bir sac bandı kullanarak atkuyruğunu da sıkıştıracak şekilde bağlayın.
Ucuncu adım
Son olarak aykuyruğunuzun bir kısmını narince sac bandınızdan dışarı doğru cıkarın.
9. Sactan sac bandı
Sac bandınız yoksa sorun değil, bu modeli kullanabilirsiniz.
Birinci adım
Sacınızın onden bir kısmını tutarak ikiye ayırın.
İkinci adım
Geri kalan sacınızın altından bu iki tutamı ensenize yakın bir şekilde toplayın.
10. Yayılmış havalı topuz
Saniyeler icinde zarif bir topuz yapın.
Birinci adım
Sacınızı yuksekce bir atkuyruğu yapın.
İkinci adım
Atkuyruğunuzun uc kısmını tutun. Diğer elinizle sacınızı doğrudan lastik bandın icinden gecirin.
Ucuncu adım
Her iki elinizle tutarak topuzunuza hacim verin.
Kaynak:1