Ağacları sevmek demek insanları sevmek demek. Fakat ağaclardan rahatsız olan insanların başkalarını sevip anlayacağını duşunmek bir hatadan başka bir şey değil. Isparta ’da komşusunun evinin onune diktiği ağactan rahatsız olan ve oraya beton yol yapmak isteyen bir vatandaş, belediyeye şikayette bulunup oradaki ağacları kestirdi. Fakat cesareti ve mucadeleci ruhuyla pes etmeyen teyzemizin eylem ve isyanı belediyeden bir karşılık bulamasa da, sosyal medyada buyuk ovguyle karşılandı.
Isparta ’nın Yalvac ilcesinde tek başına yaşayan Melahat Peker, komşusunun şikayeti uzerine dikmiş olduğu ağacı kesen Yalvac Belediyesi ’ne sitemde bulundu. Bugune kadar gozu buyutup yetiştirdiği ağacı, o evde yokken habersizce kesildiğini goren Melahat Peker pes edip susmak yerine doğrudan belediyenin yolunu tuttu.
İlginc bir eyleme imza atan 71 yaşındaki cesur kadın, sofra bezine sardığı ağacı belediyenin icine kadar taşıdı. “Bu fidana cocuk gibi baktım. Bir ağacı sığdıramadılar”
2016 ’da evinin onune sırf yeşillik olsun, cocuklar meyvelerinden faydalansın diye son derece iyi niyetli bir caba uzerine 5 elma, 1 dut fidanı dikti. Ağaclardan rahatsız olan komşusu, belediyeye şikayet edip ağacların kaldırılmasını istedi. Şikayetleri kendisine ileten belediye ekiplerine sorun cıkartmayan cesur kadın 5 elma ağacını belediyeye bırakmadan kendi elleriyle kesti. Fakat belediyeden bir tek ricası vardı; 5 ağacı kesmiş olmasına rağmen 1 dut ağacının yerinde kalmasını istiyordu.
71 yaşındaki kadının evde olmadığı gun, komşusu ikinci bir şikayet icin harekete gecti. Gelen belediye ekipleri son kalan dut ağacını kesip goturdu. Evine geldiğinde ağacının sokulmuş olduğu manzarasıyla karşılaşan 71 yaşındaki kadın, duyduğu uzuntuyle belediyenin yolunu tuttu. Melahat Peker, “Ben ağac dikerken cevre guzelleşsin bir golgelik olsun istedim. Komşum kaldırıma beton yapılması icin belediyeye muracaat etmiş, ağaclar var ’kesilsin ’ demiş. Bana 2 kez zabıta geldi. 5 ağacı kendi ellerimle kestim. ’Bari bu dut ağacı kalsın ’ diye rica ettim. Başkanla da goruşmek istedim ama saatlerce odasının onunde bekledim gelmedi. Ne zaman geldilerse hemen kesmiş ağacı da almış goturmuşler. ’O ağac buraya gelecek ’ dedim kesilen ağacı getirttim. Belediye başkanına goturup onun ayaklarının ucuna dikeceğim. Kim kestiyse bu ağac kadar omru olmasın”
Belediyeye tepkisini gosterdikten sonra iki metreye ulaşmış dut ağacını teslim aldı ve evine geri dondu. Uzuntuden evinde kahrolan kadın, ağacını sofra bezine sarıp sırtlandığı gibi ağlaya ağlaya bir kere daha belediyenin yolunu tutup başkanla goruşmeye calıştı. Belediye Başkanı Halil Hilmi Tutuncu ’ye de isyanını aktaran Melahat Peker goruşmesini şu sozlerle ifade etti;
“Ben bu fidana cocuk gibi baktım. Bir ağacı sığdıramadılar. Başkan ’haberim yok ’ deyip işin icinden sıyrıldı. Ağzımın orucu ile Ramazan ayında kac kez geldim, goruşemedim. ’Şurada yeşillik olsun gelen giden coluk cocuk yesin ’ diye dikmiştim. Kime ne zararı vardı? Belediye kendisi kaldırımlara ağac dikmiyor mu?”