Henuz 18 yaşında anksiyete ile mucadele eden ve bu yuzden 3 kez intihara kalkışan Avustralyalı Courtney Lorking, tum bunları geride bırakmak icin spordan yardım alıyor ve egzersiz yapmanın ona hayatta ikinci bir şans verdiğini soyluyor.
Uzun zamandır anksiyete ile mucadele eden 18 yaşındaki Courtney 3 kez intihar girişiminde bulundu…
Ailesi onun durumuna karşı caresiz kaldı ancak o iyi hissetmek icin bir spor salonuna yazıldı…
Bu kotu gunleri spor sayesinde geride bırakan genc kız egzersiz yapmanın hayatını kurtardığını ve ona ikinci bir şans verdiğini soyluyor.
“Anksiyetem o kadar şiddetliydi ki olmek istedim ve bu yuzden bileklerimi kestim” diyen Courtney bu hissi bir daha yaşamak istemediği icin boyle bir şey yapmış.
‘Hayatımın en kotu olayı ’ dediği bu olay uzerine 3 gun boyunca gozetim altında tutulan Courtney evine donduğunde bir değişim yapması gerektiğini biliyormuş.
Genc kız bu surecte profesyonel yardım almış ve tum enerjisini egzersiz ve fitness icin ayırmış.
“Psikoloğumla goruştukten sonra bedenimi dinlemem ve sağlığıma oncelik vermem gerektiğini farkettim. Spor yapmak benim icin terapi oldu. Ve bana gercekten yardım etti.”
“Sağlık ve egzersiz kesinlikle hayatımı kurtardı. Bana mucadele edeceğim bir şey verdi.”
Sporla yeniden hayata tutunan Courtney şimdi depresyon ve anksiyete konularında farkındalık yaratmak adına sağlık kocu ve kişisel antrenor olmak icin durmadan calışıyor.
Kaynak:1