Gunumuzde selulit, catlak ve akne gibi vucudumuzun urettiği ve bir parcası olduğu durumlar kusur olarak kabul ediliyor ve hemen Photoshop imkanları kullanılarak yok ediliyor. Tum bunların uzerine kadınlar toplumsal baskılardan dolayı adet kanamalarını ve vucutlarındaki catlakları saklama eğiliminde oluyorlar. Barcelona ’da yaşayan genc bir sanatcı ise kadın vucudunun tum bu ozelliklerini kucaklıyor ve onları birer sanat eserine donuşturuyor.
21 yaşındaki İspanyol sanatcı Cinta Tort Cartro tum kadınların kusur olarak gorulen ozelliklerini kucaklaması gerektiğini duşunerek kolları sıvamış.
Kadınların kendilerini sevmesini ve guvensizliklerini yok etmeyi amaclayan genc sanatcı bunun icin sanatını kullanmaya karar vermiş.
Genc sanatcı kadınların catlaklarını gokkuşağına cevirmiş, ic camaşırlarını renk patlamalarıyla suslemiş ve adet kanamalarını normalleştirmiş.
“Aslında yalnızca bir şeyleri ifade cabasıydı ancak sonradan hızlı bir şekilde icinde yaşadığımız erkek egemen dunyada sosyal bir eleştiriye donuştu”
“Biliyorum ki İspanya dışında bu konuda daha kotu durumda olan ulkeler var ancak ben yine de sessiz kalamazdım”
Kalıplaşmış vucut algısına karşı kendi deneyimleri ve savaşından ilham alan sanatcı, toplumun kadınlara utanması gerektiğini soylediği vucut tipini kutlamayı amaclıyor.
Kendisinin de uzun ve iri yapılı olduğu icin zaman zaman dışlanmış hissettiğini paylaşan sanatcı “Bu yuzden sanatımda herkesin aslında guzel olduğunu gostermek benim icin onemliydi” diyor.
“Tum bunlar bizi eşsiz ve ozel yapıyor”
Calışmalarıyla kadınları kendilerini ve onları eşsiz kılan ozelliklerini kucaklamaya davet eden bu harika sanatcı ve calışmalarını Instagram hesabından da takip edebilirsiniz.
¿ Cinta Tort Cartró (@zinteta)'in paylaştığı bir gonderi (1 Tem 2017, 03:50 PDT)
Kaynak:1