Yalın Biyografisi 2004 yılında cıkış yaptığı Zalim şarkısıyla tanındı. Yalın, 30 Mart 1980 tarihinde istanbul ’da Florya semtinde ailesinin tek cocuğu olarak doğmuştur. Tam adı Huseyin Yalın ’dır. Sigortacılık yapan babasının adı Kamil Yalın, annesinin adı Figen ’dir. Atakoy İlkoğretim Okulu'n mezun olduktan sonra Saint Michel Fransız Lisesi'nde okudu. Muziğe karşı ilgisi babasının ona gitarı ile caldığı Enrico Macias şarkıları ile başladı. Liseye devam ederken Yurdaer Doğulu ve Doğan Canku Muzik Okulları'nda gitar dersleri aldı.

Ailesinde bol miktarda “f” vardır. Fransızca bilen Yalın ’ın annesi Figeesi Feridun, teyzeleri Ferda, Ferai ve Ferhunde, ayrıca topluca Florya ’da oturmuşlar. Universiteyi İstanbul Bilgi Universitesi'nde Ekonomi bolumunde okudu. Bu arada bestelerini yapmaya başladı. Kendi bestelerinden oluşturduğu 2004 yılında Kargo muzik grubunun gitaristi Selim Ozturk'le beraber ve yine Kargo grubundan Serkan Celikoz'un klavyeyi, Burak Karataş'ın bateriyi ustlendiği “Ellerine Sağlık” adlı ilk albumunu cıkardı. Albumun cıkış şarkısı Zalim buyuk ilgi gordu. Album sonrası cıktığı turnede 40'a yakın konser verdi.
Yalın'ın Zalim şarkısı, Arnavut şarkıcı Rovena Stefa tarafından Zemer ismiyle, Bulgar şarkıcı Toni Storaro tarafından Greshnica ismiyle yorumlanmıştır. Ayrıca şarkı, Yunanca, Rusca, Sırpca, Arapca gibi dillere de cevrilmiştir
İkinci albumu “Bir Bakmışsın” adı ile 2005 yılının Nisan ayında piyasaya cıktı. Albumun cıkış parcası Kucucuğum 2005 yılında POPSAV tarafından yılın ş Bakmışsın” albumu "2006 yılının en cok satan albumleri" arasına girerek, MUYAP tarafından başarısı belgelendi ve Altın Plak aldı.
2007 Mart ayında tum soz ve muziklerin Yalın'a ait olduğu ucuncu albumu “Her Şey Sensin” cıktı. Bu albumunun kapağını, bircok Hollywood filminin afişlerini hazırlayan Turk grafik sanatcısı Emrah Yucel hazırladı. Album piyasaya cıktığı ilk 20 gunde daha klipi yayınlanmadan 110 bin adet satılınca "Yılın en cok satan yerli albumleri" arasına girdi ve MUYAP'tan Altın Plak odulu verildi.
2009 yılında “Ben Bugun” adlı albumunu cıkardı. Bu albumdeki “Ah Be Kardeşim” adlı şarkıya yonetmen Omer Faruk Sorak ile cekilen klip Kral TV Video Muzik Odulleri'nde En İyi Klip odulunu aldı.
2011 yılında yine Omer Faruk Sorak ile “Anlat Guzel Mi Oralar” klipini cektiği single'ını piyasaya surdu.
Yalın, başka şarkıcılara da bestelerinden vermiştir. Ornek vermek gerekirse; Gulben Ergen ’e Aşksın Sen, Serdar Ortac ’a Sakın Arama, Bengu ’ye Ozetle Ben Aşığım, Ayşe Ozyılmazel ’e İki Sakin ve Sıla'nın 2007 tarihli kendi ismini taşıyan albumunde Ne Desem İnanırsın ve Don Demeyi Unuttum şarkılarının besteleri de Yalın'a aittir.
Hurriyet gazetesinin başlattığı Aierde Kenan Doğulu ile beraber, sozleri Aysel Gurel'e bestesi Onno Tunc'a ait olan “Unzile” şarkısını seslendirmişlerdir.
Yalın, Ozan Doğulu'nun 2011 yılında cıkardığı 130 Bpm Allegro albumunde Daha adlı şarkının sozlerini yazmış ve vokalleri ustlendi.
2010 yılında Vestel'in ankastre serisi icin cekilen reklamında da rol aldı.
Albumleri :
2004 - Ellerine Sağlık
2005 - Bir Bakmışsın
2007 - Her Şey Sensin
2009 - Ben Bugun
2011 - Anlat Guzel Mi Oralar
2012 - Sen En Guzelsin
2013 - Keyfi Yolunda Aşkı Sonunda
2014 - Yeniden
2014 - Aşk Diye
2015 - Bir Bahar Akşamı

Odulleri :
2004 - En İyi Cıkış Yapan Erkek Sanatcı
2005 - Altın Album (Ellerine Sağlık)
2005 - Yılın Şarkısı (Kucucuğum)
2006 - Altın Album (Bir Bakmışsın)
2008 - En İyi Pop Erkek Sanatcı
2008 - En İyi Pop Album (Her şey Sensin)
2008 - Altın Album (Her şey Sensin)
2010 - Yılın En İyi Turk Pop Muziği Erkek Solisti
2010 - En İyi Album (Ben Bugun)