Hayallerimize ulaşmak icin hicbir zaman gec olmadığını ve yeni bir şey oğrenmenin yaşı olmadığını kanıtlayan harika bir kadınla tanıştıracağız şimdi sizleri… Singapurlu buyukanne Mary Ho, yaşıtlarının aksine farklı bir ilgi alanına sahip cunku hep bunun hayalini kurmuş…
Şimdilerde 81 yaşında olan Singapurlu buyukanne Mary Ho, her zaman iyi bir gitarist olmanın hayalini kurmuş.
Ancak ne yazık ki uzun yıllar bu hayalini gercekleştirebilecek fırsatı bulamamış ancak yine de istemekten vazgecmemiş.
Gitar sesini cok seven buyukanne genc bir kızken bu hevesinin annesi tarafından “gitarlar erkekler icin” denilerek gormezden gelindiğini soyluyor.
7 torun sahibi olan buyukanne Mary nihayet gitar calmaya ise 60 yaşında karar vermiş ve her şeye sıfırdan başlamış.
Ancak ders almak istediği oğretmen “notaları okuyamazsın” diyerek ona ders vermek istememiş.
Hocasına cok azimli olduğunu gosteren Mary onu ikna etmeyi başarmış ve ilk olarak cok sevdiği Santana ’nın ‘Samba Pa Ti” şarkısını calmayı oğrenmiş.
“Rock muziği cok seviyorum. Daha onceden CD ’ler cok buyukken onlardan bir suru aldım ve hepsini dinledim”
Bu enerji dolu buyukanne ayrıca klavye ve davul da calabiliyor.
Yetenekli buyukanne Mary, idolu Carlos Santana ile tanışma fırsatı da bulmuş.
Hayallerinin peşinden azimle giden buyukanne 2008 yılında “Buyukanne Mary ’nin Latin Rock ’ı” isimli bir de album cıkarmış.
Bir şey oğrenmek icin hicbir zaman gec olmadığını kanıtlayan buyukanne Mary, YouTube uzerinde de 1 milyonun uzerinde izlendi. Kaynak:1,2