13 Ağustos ’ta yeni yaşını buyuk bir partiyle kutlayan Tao Porchon-Lynch dunyanın en yaşlı yoga eğitmeni olarak biliniyor. 99 yaşına giren Lynch, hem dans ediyor hem de haftanın birkac gunu yoga dersi vererek tutkuyla bağlı olduğu işi yapıyor. Onun yaşama sevinci ve enerjisi ise genclere taş cıkartan cinsten… Eğer uzun zamandır hareketsiz kaldıysanız ve biraz motivasyon arıyorsanız bu kadının fotoğrafları ve birbirinden guclu mesajlar barındıran cumleleri sizi gaza getirecek!
1. “Şunu bilmelisiniz ki, yaşamak icin ihtiyacınız olan sevinc sizin icinizde”
2. “Yaşa ve inan”
3. “Her gun gune yarım greyfurt yiyerek başlıyorum ve cok fazla yemek yemiyorum”
4. “Et yemiyorum cunku hicbir şeyi oldurmek istemiyorum. Yemek yaşamın ozu ve bunun icin yediklerim topraktan gelip beni besleyecek şeyler olmalı”
5. “Hicbir şeyi yarına bırakma cunku yarın asla gelmez. Bu yuzden hicbir şeyi erteleme. Neye inanıyorsan git ve onu yap”
6. “Doğru nefes almayı oğrenirseniz her şeyi yapabilirsiniz. Nefesinizle uyumlu olduğu surece hicbir şey imkansız değildir”
7. “Yoga pratiği size yaşa meydan okuyan bir enerji verir”
8. “Nefesinizi fark ettiğinizde yaş diye bir şey kalmaz”
9. “Asla negatif duşunceleri zihninizde tutmayın cunku bu doğrudan bedeninize sızar”
10. “Her yeni gune uyandığınızda ‘bugun hayatımın en guzel gunu olacak ’ deyin”
11. “Kafamın icinde ben hala 20 ’li yaşlarımdayım ve buyumeye hic niyetim yok”
12. “Kotu bir şey yaşanmadan once kotu bir şey olabilir diye asla duşunme”
13. “Hayatım benim meditasyonum. Bazen arabamı durduruyorum ve yalnızca yol kenarından gecmekte olan kaz surusunu seyrediyorum”
14. “Zihnine koyduğun her şey cisimleşir. Bu yuzden zihnime korkuyu yerleştirmiyorum”
15. “Doğa surekli kendini yeniler ve bize kendimizi yenileyebileceğimizi oğretir”
16. “Bin yıllık bir ağac bile kendini yeniler ve yeni cicekler acar. Kendini yenile. Yaşaman icin ihtiyacın olan tuyoları doğa veriyor”
17. “Bu dunyadan ayrılıp dans ederek yeni bir yolculuğa cıkana kadar yoga oğretmeye devam edeceğim”
Şimdi biraz yoga yapmak isterseniz ListeList YouTube kanalında başlayan yoga derslerinin videolarına goz atabilirsiniz!