Herkese merhaba. Ne zamandır aklımda olan fakat deneme fırsatı bulamadığım Docker ile Ssms bağlama kısmını anlatmak istedim. Belki kaynak olarak bulamayan olur ya da aynı yontemle Server kurmak yerine basit işlem ve deneme yapmak icin kullanan olur bir kişinin işine yarar.

İlk once Docker: Accelerated, Containerized Application Development adlı siteye gidip sistemimize uygun surumu indiriyoruz ve kurulumu yapıyoruz. Sonrasında sistemimizi yeniden başlatıp uygulamayı calıştıralım. En sonunda ise aşağıdaki iki kod bloğunu Powersell ya da sisteminizdeki komut kısmından yazmanız yeterli.

docker pull mcr.microsoft.com/mssql/server
Bu komut Docker icinde bir MSSQL server containerı oluşturacak. Ayrıca ben bunu değil de başka bir surum SQL server indirmek istiyorum derseniz eğer Docker farklı bir surum inirebilirsiniz.
docker run -it --name sqldb -p 1533:1433 -e 'SA_PASSWORD = 37ineBolu' -e ACCEPT_EULA = Y -d mcr.microsoft.com/mssql/server
Komutu ile de -it ile komut istemi olan -- name ile sqldb adında bir container olan 1533 portu ile bağlanacağımız SA adminli ve 37ineBolu şifreli bir server oluşturduk.

Bağlanmak icin yapmamız gereken tek şey SSMS'ya 127.0.0.1, 1533 yazıp sa kullanıcı adını girip 37İneBolu şifremizi girmemiz yeterli.

Eksik ya da bilmeden yanlış bir şey anlatmışsam duzeltebilirsiniz. Herkese iyi sosyaller.

Yukarıaki bilgilere ek olarak yaptığınız değişiklikler kaybolmasın diye volume mapping yapmak isterseniz aşağıdaki kodu da kullanabilirsiniz.

docker run -it --name mssqlserver2022 -e 'ACCEPT_EULA=Y' -e 'MSSQL_SA_PASSWORD=37ineBolu' -p 1433:1433 -v sqlvolume:/var/opt/mssql -d mcr.microsoft.com/mssql/server:2022-latest

Burada ilk once Docker desktop kısmından sqlvolume adında bir volume kısmı oluşturuyoruz ve yaptığımız değişiklikleri buraya kaydetmesini istiyoruz.