Bazı feministler tarafından sert bir şekilde eleştiriliyor olsa da dunyaca unlu şarkıcı Beyonce konser verdiği sahnede dev harflerle “feminist” olduğunu tum dunyaya duyurmuştu. Unlu şarkıcı karşı cıkanlara rağmen bircok hayranı tarafından guclu kadınların temsilcisi olarak goruluyor. Beyonce ’un en motive edici ve ilham verici cumlelerini doğum gunu şerefine derledik…
1. “Dunya seni senin gorduğun gibi gorur ve senin kendine davrandığın şekilde davranır”
2. “Bir kadının sahip olabileceği en cekici şey ozguvenidir”
3. “Sağlıklı ol ve kendine bak ancak seni sen yapan guzel şeylerle de mutlu ol”
4. “Feminist tum cinsiyetlerin sosyal, politik ve ekonomik eşitliğine inanan kişidir”
5. “Ben hatalarımı kucaklıyorum. Cunku onlar bizi biz yapan şeyler”
6. “Ne istediğimi, nelerin gercekten beni mutlu edeceğini ve neleri tolere edemeyeceğimi bilmek gercekten ozgurleştirici bir şey. Oğrendim ki kendime bakmak hic kimsenin değil sadece benim işim”
7. “Her zaman kendim olmaya calıştım. İcine kapanık bir cocukken bile sahneye cıktım ve kabuğumdan sıyrılmaya calıştım”
8. “Erkek cocuklarına eşitliğin ve saygının kurallarını oğretmeliyiz. Boylece cinsiyet eşitliği hayatlarının doğal bir parcası gibi buyuyebilirler. Kız cocuklarına ise insanoğlunun erişebileceği en yukseğe erişebileceklerini oğretmeliyiz”
9. “Geleceğim icin yeni bir duzen kurmam gerektiğini hissedip bir hedef belirledim. Ve bu hedef bağımsız olmaktı”
10. “Kendi değerin senin tarafından belirlenir. Başkasının sana kim olduğunu soylemesine dayanmana gerek yok”
11. “Bir kadının erkeğinden finansal olarak bağımsız olmasına inanıyorum. Haydi yuzleşelim… Para erkeklere şovlarını surdurmek icin guc verir. Boylece onlar neyin seksi olduğunu tanımlarlar. Bu gercekten cok sacma!”
12. “Kendimizi nasıl gorduğumuzle ilgili algıyı yeniden şekillendirmeliyiz. Kadınlar olarak bir adım ileri atılmalı ve oncu olmalıyız”
13. “Her şey mukemmel olsaydı, asla oğrenemez ve asla buyuyemezdik”
14. “Kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilim. Sadece kalbimi takip ediyorum ve dunyaya ne soylemek istediğime odaklanıyorum. Kendi dunyamı kendim yonetiyorum”
15. “Guc size verilmez. Onu kendiniz almak zorundasınız”
16. “Asla başarının aklını, başarısızlığın kalbini ele gecirmesine izin verme”
Kaynak:1