Cesur, azimli ve kararlı… O bircok onemli derece elde etmiş Turkiye ’nin ilk ultramaraton koşucusu Bakiye Duran. Bu muhteşem kadın hem ilginc hayat oykusu, hem de ilham veren başarılarıyla hayran bırakıyor…
Turkiye ’nin ilk ultramaraton koşucusu olarak ismini duyuran Bakiye Duran ilkleri gercekleştiren bir isim…
Samsun ’un bir koyunde dunyaya gelen Duran, aynı zamanda koyunde ilkokula giden ilk kız cocuğu…
Cocukluğu koşarak gecen Bakiye Duran, en son Ağustos ayında Otizm ’de Farkındalık icin Tuz Golu ’nde 100 km koştu.
Bir gun Avrasya Maratonu ’nun afişini gorunce pazardan aldığı ayakkabıyla yarışa katılan Duran Turk kadınları arasında birinci olmuş.
30 yaşında bu şekilde başlayan spor hayatı onemli dereceler elde ederek devam etmiş…
Bu guclu kadın genelde 50 kilometrenin uzerindeki yarışlarda koşuyor.
“Ne olursa koşarım, siz yalnızca bana koşacağım yonu ve varacağım noktayı soyleyin.”
Koşuya gonul veren Bakiye Duran, tek başına dunyanın farklı noktalarında yarışmalara katılarak cesaretiyle de hayran bırakıyor.
“Cevremden gelen baskılara karşı koymayıp onların kafalarında cizdiği gibi bir kadın olmaya calışsaydım koşabildiğimin farkında bile olamayacaktım.”
Kaynak: (Vegan Diyetisyen)