Uğur Dumankaya Biyografisi Dumankaya İnşaat Yonetim Kurulu Başkanıdır. Uğur Dumankaya, 1970 yılında istanbul Kartal ’da doğmuştur. Annesi Necla Dumankaya, babası Halit Dumankaya ’dır. Semih Serhat Dumankaya (d.1987), Barış Değer Dumankaya (d.1973) ve Ayla Dumankaya Pirinci (d.1976) adlarında 3 kardeşi vardır. 1994 yılında Bilkent Universitesi Guzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakultesinden mezun oldu. Yuksek Lisans eğitimini ise İstanbul Universitesi ’nde İşletmecilik İhtisas Yonetimi uzerine tamamladı.
1994 yılından itibaren Dumankaya İnşaat bunustlenmiş olan Uğur Dumankaya, şu an Dumankaya İnşaat Yonetim Kurulu Başkanı olarak gorev yapıyor. Uğur Dumankaya, Gayrimenkul Yatırım Ortakları Derneği (GYODER) Yonetim Kurulu Uyesi, İVİAD, AMPD, ve Galatasaray Spor Kulubu uyesidir.
Uğur Dumankaya, 2015–2016 futbol sezonu ile birlikte Turkiye ’nin ve Avrupa ’nın en cok bilinen futbol kuluplerinden Galatasaray ’ın ana sponsorluğunu ustlendi.
Uğur Dumankaya ’nın Yonetim Kurulu Başkanı olduğu Dumankaya İnşaat bugune kadar gercekleştirmiş olduğu projelerinden, Gumuş Vadi Villaları, Dragos Drive, Yenişehir Evleri, Cekmekoy Evleri, Gizli Bahce Konakları, Dragos Drive 34, Kelebek Vadisi Evleri Gizli Bahce Evleri, Manzara Konakları, Trend, Akdeniz Evleri, Konsept İstanbul, Trend Ekstra, Dumankaya Minimal, Flex Ataşehir, Kartal ’ın “landmark projesi” Dumankaya Vizyon, Turkiye ’nin ilk uclu kulesi Dumankaya İkon, Dumankaya Adres, Dumankaya Adres Botanik, Dumankaya Modern, Dumankaya Cadde, Dumankaya Flex Kurtkoy, Adres Panorama, DumaKampus, Dumankaya Konsept Halkalı, Dumankaya Ritim İstanbul, Dumankaya Mozaik, Adres Sancaktepe, Dumankaya Flex Office, Hi-Fit ve Dumankaya Horizon sayılabilir.
Dumankaya İnşaat 2014 yılı finansal bilgileri ile Capital 500 Turkiye listesinde cirosunu en cok artıran 25 firma arasında 3. sırada yer aldı.
Uğur Dumankaya, evlidir. 4 cocuğu vardır.
Dumankaya'nın grup şirketleri:
Dumankaya İnşaat
Dumankaya Pusula
Dumankaya Toyota
Dumankaya Hyundai
Dumankaya Peugeot
Uniplast Plastik
Dumankaya Sigorta
Nisan 2016 ayında Dumankaya İnşaat Yonetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya ve Dumankaya Onursal Başkanı Halit Dumankaya cemaat operasyonu sonrası gozaltına alındılar.
24 Ağustos 2016 tarihinde Fetullahcı Teror Orgutu/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETO/PDY) "himmet" adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla yurutulen soruşturma kapsamında tum mal varlıklarına el konuldu.