Uğraş Guneş Biyografisi “Ulan İstanbul” adlı dizinin senaryosunu yazmıştır. Uğraş Guneş, 1 Ağustos 1983 tarihinde Ankara, Polatlı ’da doğmuştur. Eskişehir Fen Lisesi ’nden mezun oldu. Ardından (İTU) İstanbul Teknik Universitesi Makina Muhendisliği bolumunden mezun oldu.

Uğraş Guneş, Universitede okurken once ykuler yazmaya başladı. Amator tiyatro gecmişinin ardından iki arkadaşıyla birlikte mizah dergisi TİREN ’i cıkardı. 2004 yılında Milliyet Gazetesi Pazar ilavesi Kirpi ’de haftalık yazılar yazdı. Daha sonra BKM, PENGUEN ve el yapımı reklam ajansı MUMYA ’da işler yaptı. Televizyon kariyeri Star Tv'de yayınlanan Uyan Turkiye programıyla başladı. Mesut Yar ’la tanıştıktan sonra onunla calışmaya başladı. Mesut Yar ’ın sunduğu “Uyan Turkiye” programının metinlerini ve skeclerini hazırladı. Vaadettin Sallabaş isimli siyasetci karakteri buyuk ilgi gordu. Uğraş Guneş, televizyon ile tanışmasıyla dizi film senaryoları yazmaya başladı.
Kurucusu olduğu “Kara Tiyatro” icin yazdığı politik oyunlarla Turkiye'yi dolaştı.
2011 yılında yonetmenliğini Aydın Bulut ’un yaptığı ve başrollerinde Şebnem Bozoklu, İlker Aksum, Ayşenil Şamlıoğlu, Yetkin Dikinciler, Tulin Ozen ’in oynadığı “Bizim Yenge” adlı dizinin senaryosunu yazan Kuledibi Senaryo Grubundan 10. Bolumden sonra devralarak yazmaya devam etti.
2013 yılında senaryosunu Helen Keller'ın otobiyografik romanı Yaşadığım Dunya'dan uyarlayarak yazdığı ilk filmi “Benim Dunyam” filminde Uğur Yucel yonetmenlik yaparken başrollerinde Beren Saat ve Uğur Yucel yer alırken diğer rollerde Ayca Bingol, Melis Mutluc, Turgay Kanturk, Hazar Erguclu, Yasemin Conka ve Erdal Kucukkomurcu oynamıştır.
2014 yılında başrollerinde Uğur Polat, Kaan Yıldırım, Sevtap Ozaltun, Erkan Kolcak Kostendil, Şebnem Bozoklu, Demet Gul ’un oynadığı “Ulan İstanbul” adlı dizinin senaryosunu yazmıştır.
2015 yılında senaryosunu yazdığı ikinci sinema filmi “Yaktın Beni”de yonetmenliği Can yucel (2) yaparken Uğur Yucel, Sezai Aydın, Meltem Cumbul, Sarp Apak ve Sinem Kobal, Bulent Şakrak rolleri paylaşmışlardır.
Yapımcılığını Erol Avcı ’nın ustlendiği, yonetmenliğini Nihat Durak ile Can yucel (2) ’in yaptığı, senaryosunu ise Uğraş Guneş ’in kaleme aldığı, 20 Eylul 2016 tarihinde FOX ekranlarında başlayan "Familya" adlı dizi filmde Uğur Yucel, Erkan Kolcak Kostendil, Bulent Emrah Parlak, Cansu Tosun, Şukran Ovalı, Sezer Avcı, Aybuke Pusat, Murat Ceylan, Barış Yıldız ’ın yanı sıra Gokhan Kırac, Enis Arıkan, Olgu Baran Kubilay, Bekir Cicekdemir, Berat Efe Parlar, İpek Ayaz Kortunc, Murat Şahan, Ozan Coşkun, Neslihan Arslan ve Guven Kırac rol aldı.
Filmleri ve Dizileri :
Senaryo:
2016 - Familya (Su) (TV Dizisi)
2015 - Yaktın Beni (Sinema Filmi)
2014 - Ulan İstanbul (TV Dizisi)
2013 - Benim Dunyam (Sinema Filmi)
2011 - Bizim Yenge (TV Dizisi)

Yazım Ekibi :
2014 - Ulan İstanbul (Oyku) (TV Dizisi)