İnsanların guzellik ve estetik uğruna yaptığı şeylerin her biri bir akıma donuşmeye devam ediyor. Grace Neutral ise bunu guzellik kaygısıyla değil sadece icindeki yaratıcılığı dışa vurarak vucudunda bazı değişiklikler yapmaya karar vermiş. Aslında ona acı veren operasyonlarında o anki deneyimlerini adrenaline donuşturmuş. Bircok insan icin anlaması zor olsa da aslında artık herkesin yaptırmasına alıştığımız klasik estetik operasyonları kadar acı verici. Gorunuşu diğer insanlardan farklı olduğu icin oldukca garipseniyor ama o bunu hic umursamıyor ?
Grace Neutral Lonra ’da yaşayan bir dovme sanatcısı ve vucudunun buyuk bir bolumu de dovmeyle kaplı
Ayrıca modellik ve bir programın sunuculuğunu da yapıyor
1989 ’da Dubai ’de doğan Grace, cocukluğunu ailesi İngiltere ’ye yerleşmeye karar verene kadar dunyayı dolaşarak gecirdi
Kucuk yaşlarda bale yapmaya başladı ve gecirdiği bir kaza sonucu baleyi bırakmak zorunda kaldı
Ardından vucut modifikasyonuyla ilgilenmeye başlayan Grace vucudunun bircok yerinde değişiklikler yaptırdı
Bir sure başka insanlara piercing yapmış ve ardından dovmeyle ilgilenmeye başladı
Tum bu sure icinde gozlerine mavi murekkep enjekte ettirdi
Kulaklarında ceşitli değişiklikler yaptırdı ve boylece kulakları daha sivri bir hale geldi
Yaptığı en ilginc değişikliklerden biri de gobek deliğini aldırması oldu
Ayrıca Grace gecirdiği operasyonla dilini yarısına kadar kestirerek catal bir dile sahip oldu
Gecirdiği bu değişimleri ise sokaktaki insanların garipseyip garipsemediğini onemsemiyor hatta artık fark etmiyor bile
Ayrıca 2015 yılında Londra Moda Haftası ’nda Ashley Williams ’ın tasarımlarını tanıttığı defilede podyuma cıktı ve bircok insan onu bu şekilde tanıdı
Defileyle ilgili “Tıpkı dilimi kestirmek gibi o da hem cok korkutucu hem de cok heyecan vericiydi. Ve tabii ki cok eğlenceliydi. Ashley icin podyumda gecirdiğim her dakika beni cok mutlu etti.” diyor
“Guzelliğin estetik bir duruş değil yine bir enerji meselesi olduğunu duşunuyorum. Gercekten mutlu insanlar bir enerjiyle parlar. Guzellik dediğimiz şey de bu parıltı bence.” diyerek guzellik kavramına bakışını acıklıyor
Eğer bu operasyonları gecirmeseydi yaratıcılığını ortaya cıkarmak icin başka yollar keşfedecekti, en azından o boyle duşunuyor…
“Nasıl hissederdim bilemiyorum, bundan farklı olduğumu hayal bile edemiyorum. Eğer dovmelerim ya da gecirdiğim değişimler olmasaydı yaratıcılığımı gosterebileceğim başka yollar keşfedecektim. Sanatımı ve yaratıcılığımı ifade edemeyeceğim bir dunya bana gore yaşamaya değer bir yer değil.”
Kaynak; 1 2