Umut Eker Biyografisi Show TV 2. sezon “Bu Tarz Benim” yarışması Juri Uyesi Umut Eker, 1983 yılında İstanbul Bakırkoy ’de doğmuştur. Babası finans uzmanıydı. Umut Eker, babasının isteği ve ısrarı ile acıkoğretimde bankacılık ve sigortacılık eğitimi almıştır, ama bitiremeden bırakmıştır.

Universite yıllarında bir bankada staj yapmaya başladı ancak, bankacı olmak istemediği icin her şeyi bırakıp gitti. Ust giyimden ayakkabıya, cantadan aksesuara kadar geniş bir urun yelpazesinde satış yapan “Diesel” Turkiye mağazalarında 2 sene satış temsilcisi, 1 sene de mağaza muduru olarak calıştı. Burada calışırken manken Didem Soydan tarafından fark edilerek modellik yapması teklif edilir. 2002 yılında Diesel ’den ayrılarak birkac arkadaşıyla bir “street Fashion” markasını kurdu. Ardından oldukca hızlı buyuduler ve yurt dışında bircok ulkeye ihracat yaptı. 2012 yılında hisselerini devrederek bu ortaklıktan ayrıldı. Modaya Merter ’deki tekstil firmalarından bazılarına erkek denim modelleri tasarlayarak başladı. Bir yandan da dergi cekimlerinde erkek modellerin stil danışmanlığını yaptı.
Konuşurken R ’leri soyleyemeyen ve ilk dovmesini 17 yaşında yaptıran Umut Eker ’in vucudunda bol miktarda dovme vardır. Umut Eker, bedenindeki o dovmelerin anlamını şoyle acıklıyor.

“Toplam 13 kelebek dovmem var, her gece olup, her sabah yeniden doğduğumu hatırlatıyor. Sol goğsumde Fight Club sabunu var, sisteme karşı geldiğimi anlatıyor. Sol kolumda komple gokkuşağı ve cicekler var, kişiliğimin renklerini yansıtıyorlar. Sağ kolumdaki pinup kadın, bir kadında aradığım tutkuyu simgeliyor. Gobeğimde İstanbul City yazıyor, cunku bu şehrin bağımlısıyım. Kolumda Beyoğlu pulu var. Sol bacağımın alt bolumunde elinde bebekle mekanik bir robot kadın var, duygusuz, mekanik sevişmeleri yansıtıyor. Belimdeki iki tabanca, bana guclu olduğumu soyluyor. Boynumdaki İspanyol Cingenesi kadın, benim icin guzel şans anlamına geliyor ama bu dovme boynumda durduğu icin ve herkesin cesaret edebileceği bir şey olmadığı icin onunla meydan okumuş da oluyorum.” Umut Eker, 2009 – 2012 yılları arasında modacı Simay Bulbul ile birlikte oldu, ardından 2012 yılında oyuncu Naz Elmas ile birliktelik yaşadı. Ama bu da uzun surmedi. 2013 yılında Gonca Vuslateri ile arkadaşlık yaptı.
Tarkan, Ziynet Sali, Beyazıt Ozturk, Bengu, Emre Altuğ, Gulcin Ergul gibi unlulere stil danışmanlığı yaptı.
2015 yılında; sunuculuğunu Ebru Akel ’in yapacağı Show TV 2. sezon “Bu Tarz Benim” yarışmasında; Juri koltuğunda renkli kişiliğiyle unlu modacı Cemil İpekci, tasarımcı Umut Eker ile stil danışmanı Sibel Arna ve model Chloe Loughnan oturacak.