Ulkemizde bircok alanda olduğu gibi sporda da maalesef cocuklara gerekli imkanları sağlayamıyor ve yeterince bilinclendirip eğitim veremiyoruz. Ozgurce spor yapabilmek ve yeterli imkanları bulabilmek cok zor olsa da hayallerini gerceğe donuşturup bunu yapabilenler de var. Bunlardan biri de 15 yaşında tenisle tanışan ve hocasının desteği ile hayallerini gerceğe donuşturen Şukran Ozturk ’un hikayesi…
18 yaşındaki Şukran Ozturk 1999 ’da Siirt ’te doğdu. Babası koy koruculuğu yapıyor ve 5 kardeşi var…
En buyuk hayali beden eğitimi oğretmeni olmak olan Şukran ’ın hayali Siirt ’e atanan antrenor Murat Kocak sayesinde gerceğe donuştu
2014 yılında tenisle tanışan ve o yıldan beri merakı olan Şukran Siirt ’teki malzeme ve eğitmen yetersizliğinden dolayı sadece vuruş tekniği ve unlu teniscilerin isimleri gibi şeyler oğrenebilmişti. Ama Murat Kocak ’ın Siirt ’ geldiği 2016 yılı, okulunun imkanları sağlaması ve spora da onem vermesi ise en buyuk şansı oldu.
“En korktuğum şey erken yaşta evlendirilmekti” diyen Şukran 3 yıl gibi kısa bir surede başarılı bir sporcu haline geldi
“2016 yılında Murat hocanın gelişiyle her şey değişti. Artık tenis oynayacağımız raketimiz, topumuz ve elbiselerimiz vardı hepimiz cok hevesliydik. Bu sporu yapabileceğimize inanmaya başladık. 5- 6 aylık calışmamız sonucunda okulumuz Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi il birincisi oldu. ”
Katıldığı her turnuvada kazandığı ozgecmiş puanıyla Siirt Universitesi Beden Eğitim Fakultesi Tenis Antrenorluk bolumunu kazandı
Şukran, sonraki sezon 6 tenis kortu yapılacak olan Siirt ’te gencleri, cocukları, isteyen herkesi tenisle tanıştırmak ve eğitim vermek istiyor!
“Hedefimde hep ilkleri yaşatmak ve ilk olmak vardı. Artık Siirt ’in en genc ilk bayan tenis antrenoru olmanın gururunu yaşıyorum. Bu saatten sonra cok onemli gorevim ve sorumluluklarım var. Kendi memleketimdeki cocukları tenis ile tanıştırmak, onlara da tenisi oğretip yeni fırsatlar sunmak ve onlara yeni bir gelecek hazırlamak istiyorum.”
Diğer bir en buyuk hayali ise olimpiyatlara kendi yetiştirdiği sporcularla katılabilmek…
Kaynak; 1