Dunyaca unlu muzeler sanat tarihine kazınmış onemli eserleri sergileyerek ziyaretcilere acar. Bu muzeleri gezenler ise bu eserler karşısında hissettikleriyle bu anları kişisel tarihlerine not duşer. Ancak sanatsever bir cift var ki en ozel anlarından birini en favori muzelerinde yaşamış. İşte muzeden yaka paca kovulma pahasına romantik bir ana imza atan Chris ve Marybeth cifti.
Chris kız arkadaşı Marybeth ’e onemli soruyu sormak icin onu New York ’daki unlu Metropolitan Sanat Muzesi ’ne goturmuş.
Antik zamanlardan ve cağdaş donemden eserlerin yer aldığı bir koridordan gectikten sonra cift Marybeth ’in de favorisi olan Picasso eserlerinin olduğu yere gecmiş.
“Kardeşim benim daha once teklif yapmak icin cizdiğim bu anın illustrasyonunu duvara asabildi. Picasso ’nun yanında Marybeth kırmızı benekli elbisesiyle…”
“Sinyali verdikten sonra kız arkadaşımı cizime goturdum ve o an ağlamaya başladı”
“Dizlerimin uzerine coktum ve o da gozyaşları pembe yanaklarından suzulurken evet dedi”
“Ayağa kalktığım anda mutlu guvenlik gorevlileri bizi tebrik ettikten sonra duvardaki cizimi kaldırmamızı rica ettiler”
Hızla cekilen birkac fotoğraf sonrasında cift muzeyi terk etmiş ve bu tarih ile sanatla dolu yerde kendi romantik tarihlerini yazmış.
Kaynak:1