Remzi Gur Biyografisi Remzi Gur, Ramsey giyim imalat ve perakende şirketinin kurucusu ve sahibidir. Remzi Gur, 1 Ekim 1949 tarihinde Kastamonu ’da doğmuştur. Annesi Gulizar Gur, babası Mustafa Gur ’dur. Bilal Gur, Necati Gur, Nihat Gur, Hayriye Oğuz adlarında kardeşleri vardır. Remzi Gur, 1968 yılında oğretmen okulunu bitirdikten sonra Hukuk Fakultesinde oğrenimini surdurur iken avukatlık yapmak istememiş ve ilgi duyduğu alan olan oğretmenliğe yonelerek, Anadolu ’da oğretmenlik yapmaya başlamış ve bir yıl kadar bu mesleğini surdurebilmiştir.
1970 yılında Londra ’da calışmakta olan babasının yanında yabancı dil eğitimi icin gitti. Londra ’da bir atolye kiralamış ve orada tekstil alanında uretimlere başlamıştır. 1985 yılına kadar Londra ’daki atolyede calışmalarını surdurdu. Remzi Gur, 1985 yılında İstanbul Merter ’de bir tesis actı. Daha sonra Safranbolu ’da fabrika kurdu. Bu fabrikadan sonra, Kastamonu'nun Arac ilcesinde bir fabrika daha kurdu. Yonetim Kurulu Başkanlığı ’nı yaptığı Gurmen Group ’ta Ramsey, KİP, Gurman Gift, Gokkale Tarım gibi şirketler kurdu. 1970'lerde Londra'da kurulan Remzi Gur'un sahibi olduğu; urunlerinde gomlekten pantolona, takım elbiseden t-shirt ’e, trikodan cekete kadar geniş bir yelpaze sunan bu hazır giyim markası Ramsey, şimdi 26 ulkede 155 perakende mağazası bulunan bir Turk erkek giyim imalat ve perakende şirketidir. Turkiye'de ve Dublin'den Almatı'ya kadar mağazaları bulunmaktadır.
2003 yılından itibaren 5 yıl sureyle Londra ’da Turk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı yaptı.
2008 yılında CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım ’a ruşvet vermeye teşebbus etmekten 9 yıl hapis cezası istendi, ceza 2010 ’da mahkemenin verdiği kararla 6 bin liralık adli para cezasına cevrildi.
Remzi Gur, Recep Tayyip Erdoğan'ın dort cocuğunun da yurtdışında okuduğu yuksek oğrenim masraflarını karşıladı.
3 Nisan 2010 tarihinde Remzi Gur, inşaat sektorunde faaliyet gosterecek Turev Gayrimenkul Geliştirme Şirketi ’ni kurdu.
Halis Toprak ’ın TMSF ’ye devrolan İstinye ’de bulunan Aslanlı Koşk ’u, 15 Nisan 2009 ’da 23 milyon 800 bin lira bedelle ihalede Remzi Gur satın aldı. Koşkun tapusu 2011 yılında tescil edildi. Ve burayı 2016 yılında Guney Afrika Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosluğu yaptı. Remzi Gur, 2016 yılından itibaren Guney Afrika Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosudur.
Remzi Gur, 2013 yılında Azerbaycan devletine ait petrol ve doğal gaz şirketi SOCAR ile Turkiye'de uc şirket (doğalgaz dağıtımı şirketi Socar Turkey Gaz Dağıtım, akaryakıt ve petrol urunleri dağıtımı şirketi Socar Turkey Petrol Enerji Dağıtım ve elektrik uretim şirketi Socar Power Enerji Yatırımları.) kurmak icin ortaklığa girdi.
Remzi Gur, rahmetli TFF'nin 37. başkanı Hasan Doğan ’ın ablası Nevin Gur (d.1953) ile evlidir. Omer Gur, Yasemin Gur, Tuğba Gur adlarında cocukları vardır. Oğlu Omer Gur, o zamanın Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın baldızı Didem Yurter ile evlendi. Ciftin şahitliklerini Bulent Arınc, Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gul ile Ali Babacan yaptı.