Reha Erdem Biyografisi Reha Erdem, 1960 yılında İstanbul ’da doğmuştur. İlk ve orta oğrenimini Galatasaray Lisesinde tamamladıktan sonra, Boğazici Universitesi ve Paris VIII Universitesi Sinema ve Plastik Sanatlar Bolumunden mezun olmuştur. Ardından aynı okulda Plastik Sanatlar alanında Yuksek Lisans eğitimi aldı.
1989 yılında, Fransız - Turk o metrajlı filmi ''A Ay''ı cekti. 1999'da ''Kac Para Kac'', 2004'te ''Korkuyorum Anne'', 2006'da ''Beş Vakit'', 2008'de ''Hayat Var'' ve 2009'da ''Kosmos''u cekti. Film cekmediği zamanlarda reklam filmi yonetmenliği yaptı. ''Korkuyorum Anne'' (ortak senaryo) dışındaki tum filmlerinin senaryoları yonetmen Reha Erdem tarafından kaleme alınmıştır.
2012 yılında Reha Erdem'in Kurt sorunu bağlamında bir kadın gerilla hikÂyesiyle ilgili “Jin” adında bir film cekti.
Reha Erdem, bunların yanı sıra, kısa filmler de cekmiş ve Jean Genet'nin Hizmetciler oyununu sahneye koymuştur.
Filmleri :
2012 - Şarkı Soyleyen Kadınlar
2012 - Jin
2009 - Kosmos
2008 - Hayat Var
2006 - Ekim'de Hicbir Kere (kısa film)
2006 - Beş Vakit
2004 - Korkuyorum Anne
1999 - Kac Para Kac
1988 - A ay

Odulleri :
46. Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Film, En İyi Yonetmen (Kosmos)
43. Sinema Yazarları Derneği Odulleri im, En İyi Kurgu (Kosmos)
45. Antalya Altın Portakal Film Festivali SİYAD Juri Ozel Odulu (Hayat Var)
42. Sinema Yazarları Derneği Odulleri En İyi Film, En İyi Yonetim, En İyi Kurgu (Hayat Var)
3. Yeşilcam Odulleri En İyi Yonetmen (Hayat Var)
25. Uluslararası İstanbul Film Festivali Altın Lale (Beş Vakit)
13. Adana Altın Koza Film Festivali En İyi Film (Beş Vakit)
12. Adana Altın Koza Film Festivali En İyi Senaryo (Korkuyorum Anne)
16. Ankara Uluslararası Film Festivali En İyi Yonetmen (Korkuyorum Anne)