Her ne kadar kış mevsimini sevmeyenler olsa da yağmurlar, kapalı havalar, kar yağışları derken baya duygusal bir mevsim aslında. Ustelik sıcak havaları sevmeyenler icin de adeta cennet. En buyuk sıkıntısı ise hasta olmamak ve uşumemek icin giydiğimiz kat kat kıyafetler…
Adeta birer lahanaya donuştuğumuz kış gunlerinde hem kendimizi soğuk havalardan korumak hem de biraz havalı gorunmek icin yapabileceğimiz birkac şey var aslında. “Ben lahana gibi giyinmeyi seviyorum” diyenlere ise saygımız sonsuz tabii ki. Bazıları icin onemli olan uşumemektir. Eğer sizin de onerileriniz varsa bizimle paylaşın lutfen?
1. Ponponlu bir şapka yerine daha farklı tarzda bir şapka tercih edin. Bunlar kaptan şapkalar ya da ressam şapkalar olabilir
Bu şapkalar hem kafanızın uşumemesini sağlar hem de daha şık ve havalı gorunmenize yardımcı olur.
2. Eğer yakası acık ve kabarık olmayan bir mont giyiyorsanız buyuk şalları tercih edebilirsiniz ancak eğer şişme ya da kapuşonlu bir mont giydiyseniz kullanacağınız şalı sarmak yerine boynunuzdan atarak serbest bırakmanız daha iyi olacaktır
Şişme ve kapuşonlu montlar genelde boğaz kısmını kapattığı icin uzerine takılan şal, atkı gibi aksesuarlar sizi daha da lahana gibi gosterecektir. Bu nedenle zaten yaka kısmı kapalı olan montunuzun icine kalın boğazlı bir kazak giyerek uşumenizi engelleyebilirsiniz
3. Eğer şişme, kabarık ya da buyuk montlar giyiyorsanız altınıza dar paca kotlar ya da etekler tercih edebilirsiniz
Eğer alt kısımda da buyuk ve bol şeyler giyerseniz vucut şekliniz tamamen kaybolur ve bu da sizi bir lahanaya cevirebilir ?
4. Eğer kemer takabileceğiniz bir mont ya da kabana sahipseniz kemerinizi iyice sıkarak belinizi ortaya cıkarabilirsiniz
Montunuzun ya da kabanınızın kemeri yoksa bile siz kendi kemerlerinizden birini kullanarak fark yaratabilirsiniz. Ayrıca kemere sıkıştıracağınız şallar hem sizi sıcak tutacak hem de size farklı bir hava katacak.
5. Eğer ben kabarık montlar sevmem ama uşumek de istemiyorum diyenlerdenseniz giydiğiniz ince şeylerin uzerine battaniye şallardan sarabilirsiniz rahatca
6. Buyuk ve salaş cantalar yerine daha sert yapıda ve kucuk cantalar tercih edebilirsiniz
Buyuk ve salaş cantalar zaten kat kat giydiğiniz kıyafetlerinizin uzerinde bir kargaşa yaratacaktır. Bu nedenle daha kucuk boylarda ve sert cantalar tercih edebilirsiniz.
7. Pantolon pacanızın botun ustunde toplanmamasına dikkat edin. Bu daha karışık ve kotu bir goruntu yaratacaktır
Eğer dar paca bir pantolon giyiyorsanız pacanın ayakbbının icinde kalmasına eğer kalmıyorsa botun başladığı yerde bitmesine ozen gostermelisiniz.