Bir bebeğin dunyaya gelmesinin başlı başına ne kadar mucizevi bir olay olduğunu soylememize gerek yok zaten. Bir de ustune annenin doğum sırasında cektiği acılar ve aynı oranda yaşadığı mutluluk da eklenince o an cekilen fotoğraflara bakarak adeta birer mucizeye tanıklık ediyoruz.
Texaslı fotoğrafcı Leilani Rogers da ev doğumlarından suda doğumlara, hastanelerde gercekleştirilen doğumlardan sezaryen doğuma bircok doğum fotoğrafı cekmiş. Hepsi ayrı ayrı oldukca etkileyici ve doğal. Sadece anne ve bebeğim doğum sonrası kavuşma anlarını değil doğum anlarını da tum acıklığıyla gozler onune sermiş. Ayrıca her fotoğrafın hikayesini de kendi cumleleriyle anlatıyor. İşte o etkileyici fotoğraflardan bazıları ve hikayeleri…
1. “Bu fotoğraftaki annenin 7 yaşındaki kızı doğumun bir parcası olmak istedi, cok sakin ve tatlı bir şekilde odaya girdi ve gercekten yardım etmeye calıştı.”
2. “Evde, hastanede, sezaryen veya normal doğum yapmanız onemli değil. Doğum doğumdur.”
3. “Bir diğer guzel hastane anı. Kucuğun eliyle verdiği “huzurluyum” sinyalini eve gelip fotoğrafları duzenlemeye başlayana kadar fark etmemiştim.”
4. “Doğum bircok kişi tarafından ozel bir mesele olarak goruluyor. Ve yarattığı etkiyle hala mukemmel bir şey.”
5. “Kadınların bircok farklı pozisyonda doğum yapabileceği gosteren fotoğrafları seviyorum.”
6. “Hazırladığım olmeden once yapılacaklar listemde tabii ki taşıyıcı anne doğumunu fotoğraflamak da vardı.”
7. “Tum ayrıntılarıyla bir değil iki bebeği goruntulemek benim icin de oldukca ilginc bir deneyimdi.”
8. “Favorilerimden biri bitki ozlu banyoları fotoğraflamak. İlahi kokular arasında anne ve bebeğin bağları kuvvetleniyor.”
9. “Bu benim sadece 1 dakika once doğan yeğenim. Doğum oldukca rahat gecti. Sanki cennetten yeni adım atmış gibi gorunuyordu.”
10. “Plasenta ve gobek kordonlarına bu kadar yakından şahit olabilmek ne buyuk ayrıcalık. Buyuleyici ve inanılmaz bir amaca hizmet ediyorlar.”
11. “Bu iki anneli ailenin doğumu oldukca guzeldi. Cunku annenin eşi aynı zamanda bir doğum kocu. Tam 35 saat doğum sancısı cekti!”
12. “Plasentanın yakın cekimi. Bu fotoğrafları gorup doğumun mucizevi bir şey olmadığını duşunecek biri olduğunu duşunmuyorum.”
13. “Ebenin genc anneyle buluştuğu bu goruntuyu cok seviyorum.”
14. “Doğum o kadar hızlı gercekleşti ki! Anne doğum icin suya ihtiyacı olduğunu biliyordu ve bu yuzden kuvete girdi ve doğurdu. Ben de o anları fotoğrafladım.”
15. “Bebek anne rahminden annesinin kucağına gidiyor. Annenin sabırsızlıkla bebeğine kavuşmayı ve kollarına almayı beklediği anı cok seviyorum.”
16. “Bu bebek suyun icinde annesinin kollarına doğdu.”
17. “Doğum sonrasına kadar ne fotoğrafladığımı bilmiyordum. Amniyotik keseyi canlı canlı gorebilecek vaktim yoktu.”
18. “Cok zor olsa da ebe kendi elleriyle keseyi yırtmak zorunda kaldı.”
19. “Annenin bebeğiyle ilk kez buluştuğu an. Neşesi, rahatlaması ve bitkin duşmesi aynı anda gorulebiliyor.”
Kaynak; 1