Her gun, kadın hakları icin ve kadınlara yonelik cinsel tacizlere karşı yukselen sesler biraz daha artarken, bu seslerin yankılarından cesaret alan kadınların sesini duyuyoruz. Adeta cığ gibi buyuyen bir cığlığa donuşuyor bu sesler. Artıyor ve gecmişte canını yakan herkesi ezerek buyumeye devam ediyor bu cığ. Buyumeye ve tum kotulukleri yok edene kadar ilerlemeye devam edecek…
ABD Olimpik jimnastik takımının eski doktoru 56 yaşındaki Larry Nassar, yuzlerce genc sporcuyu cinsel tacizde bulundu. O zamanlar 10 ’lu yaşlarında olan o kucuk kızlar buyudu ve kendilerini taciz eden adamla yuzleşti!
54 yaşındaki Larry Nassar, 1985 ’te Michigan Universitesi ’nden mezun oldu. 1986 ’da ABD jimnastik milli takımının doktoru olarak işe başladı, 1997 ’de ise milli takımdaki gorevinin yanı sıra Michigan State Universitesi takımının doktorluğunu da ustlendi
Bu Larry Nassar ’ın tedavi ettiği sporcuları taciz etmeye başladığı yıldı. Mahkemede de 1997 ’den itibaren işlediği cinsel taciz suclarından sorumlu tutuldu
Tum bunların ortaya cıkmasını ise ilk olarak 6 yaşında taciz ettiği ve ailesinin aile dostu olduğu Kyle Stephens sağladı
Nassar hakkında Kasım 2016 ’da, Kyle Stephens ’a 1998-2005 tarihlerinde cinsel saldırıda bulunmak sucundan dava acıldı
Mahkemede en başından beri “ZA” olarak bilinen Kyle Stephens, Ocak ayında gercekleşen son duruşmada hazır olduğunu soyleyerek yargıc karşısına cıktı ve her şeyi sakin bir ses tonuyla anlattı
Kyle diğer mağdurların aksine bir sporcu değildi, Nassar ’ın bir hastasıydı. Ustelik Kyle ’nin ailesi Nassar ’ın aile dostuydu
“Daha bebek dişlerimin hepsi duşmemişti bile”
İlk olarak 6 yaşındayken Nassar ’ın cinsel istismarına maruz kalan Kyle, olanları anlatırken cocukluk fotoğrafları projektorlerle perdeye yansıtıldı. “Daha bebek dişlerimin hepsi duşmemişti bile” diyerek başladı konuşmasına. Nassar once cinsel organını Kyle ’ye gostermeye başlamıştı. Ardından kucuk kızın onunde masturbasyon yaptı. Ustelik tum bunlar iki aile de evdeyken yaşandı. Kyle 12 yaşına geldiğinde, Nassar ’ın penisini ayaklarına surtmesi uzerine Kyle olanları ailesine anlattı ancak ailesi kucuk kıza inanmadı… Hatta Kyle ’yi Nassar ’dan ozur dilemeye zorladılar.
“Kucuk kızlar her zaman kucuk kalmıyor. Buyuyor, guclu kadınlara donuşuyorlar ve dunyanı başına yıkmak icin geri donuyorlar.”
“Beni hızla buyumek zorunda bıraktı. Kucukken anlamıyorsunuz ama buyuduğunuzde ne kadar iğrenc bir şey yaşadığınızı fark ediyorsunuz” diyen Kyle duruşma sırasında Nassar ’a donerek “Her şeyi inkÂr etmiştin. Eğer gercekten istismara uğradığımı duşunduğum bir an olursa bunu polise ihbar etmem gerektiğini soylemiştin. Evet Larry. Buradayım. Sadece birilerine değil, herkese anlatmak icin buradayım. Belki farkına varmışsındır. Kucuk kızlar her zaman kucuk kalmıyor. Buyuyor, guclu kadınlara donuşuyorlar ve dunyanı başına yıkmak icin geri donuyorlar.”
Kyle, genclik yıllarında Nassar ’ın iki kızına bakıcılık yapmak icin evine gidiyordu. Amacı hem o kızları koruyabilmek hem de psikolojik danışmanlık parasını
cıkarabilmekti
Son olarak yaşadıklarını bir kez daha ailesine anlattı ve ailesi bu defa kızlarına inandı.
Larry Nassar, o donemler jimnastik dunyasının tanrısı olarak goruluyordu, alanında cok iyi ve tanınmış bir doktordu. Bircok olimpik sporcuyu tedavi ediyordu
Nassar ’ın elde ettiği bu statu nediyle onu şikayet etmek imkansızdı. Bu yuzden genc sporcular yaşadıklarını kimseye anlatamadılar.
Cinsel taciz yontemi ise yuzlerce genc sporcu icin neredeyse aynıydı, tedavi olmak icin kapısına gelen sporcuları tedavi ettiğini soyleyerek taciz ediyordu
Michigan State Universitesi voleybol takımında oynayan Jennifer Rood Bedford, “Taytımı cıkarmama seceneğim olduğu icin kendimi şanslı hissediyordum” diyor
“Yuzustu yatmamı istedi. Bana dokunmaya başladığında kalca bolgesine basınc uygulayarak beni tedavi edeceğini soyledi. Elini kalcama goturduğunde kendi kendime her şeyin normal olduğunu soyluyordum. ‘Doktor ne yaptığını biliyor bebek olma ’ diyordum.” Jennifer Rood Bedford, “Kendimi sorguladım, kendimi sucladım” diye ekliyor.
Kendisini 15 yaşından beri taciz eden eski jimnastikci Rachael Denhollander “Yatarken kendi kendime ‘Her şey yolunda mı? Pek oyle değil gibi ’ diye duşunduğumu hatırlıyorum” diyor
Nassar, Rachael ’in annesinin yatağın baş tarafında oturmasını istiyordu. Bu şekilde anne tacizi fark edemiyordu. Bir eliyle spor masajı yaparken, havlunun altında tuttuğu diğer elinin parmaklarını Rachael ’in vajinasına ya da anusune sokuyordu. Son muayenelerinden birisinde Nassar Rachael ’in sutyenini acarak memelerine de dokundu. Rachael, o anda yaşadıklarının tedavi değil, taciz olduğunu anladığını soyluyor.
Tacize uğrayan kadınlar, o donemde yaşadıkları yuzunden şimdi erkeklere guven duyamıyorlar
Nassar, jimnastikci Gwen Anderson ’ı ise 12 yaşındayken taciz etmeye başladı
Şimdi aynı yaştaki oğrencilere oğretmenlik yapan Anderson, “12, 13, 14 yaşındaki kız cocuklarıyla her gun calışıyorum. Onları her goruşumde o yaşlarda bizlerin ne kadar genc ve savunmasız olduğumuzu bir kez daha anlıyorum. Onlara bakıyorum ve ‘Ben onların koruyucusuyum ’ diyorum.” diyor
3 cocuk annesi bir avukat olan Rachael Denhollander:
“Bugun geldiğimiz nokta icin minnettarım. Ama bu kadar kız cocuğu cok daha onceden Nassar ’ın elinden kurtarılabilirdi. Bu duşunce kalbimi yaralıyor.”
Larry Nassar, 156 kadının ifadesiyle yuzlerce genc sporcuya cinsel tacizden hukum giydi ve 175 yıl hapis cezasına carptırıldı
Nassar kendisine yoneltilen 10 suclamayı da kabul etmiş, tedavi kisvesi altında genc kızları taciz ettiğini soylemişti.
Kararı veren Hakim Aquilina, “Sana ceza vermek benim icin onur ve ayrıcalıktır” dedi
Bu haberle bir kez daha; her gun duyduğumuz cinsel istismar suclarında, cocukları veya cinsel istismara uğrayan herhangi birini dinlemenin ve onları ciddiye almanın ne kadar onemli olduğunu hatırlamamız gerekiyor…
Onları dinlemek ve arkalarında durmak, suclunun hak ettiği cezayı alabilmesi icin her turlu desteği ve uğraşı vermek belki de bircok cinsel istismara uğrayacak kadının hayatını kurtarabilir!
Kaynak; 1