“Oğrenmenin yaşı yoktur” diyenlere sonuna kadar katılıyor ve elbette hayat boyu oğrenmeyi destekliyoruz. Bircok farklı engel nedeniyle kucukken okula gidememiş ve hic okuma yazma oğrenememiş, yaşları 60 ile 84 arasında değişen Samsun ’da yaşayan 8 kadın da bunun en guzel kanıtlarından. Onlar yaşlarının bir engel olmadığının farkındalar ve her gun onluklerini giyip okula gidiyorlar…
Samsun ’da 19 Mayıs Halk Eğitim Merkezi tarafından Cepinler Mahallesi ’nde acılan okuma yazma kursuna 8 kadın katıldı
Farkları ise 60-84 yaş aralığında olmaları ve siyah onluk, beyaz yakalıkla okula gelmeleri
Okuma-yazma oğrenmek icin okula gelen 8 kadın, hep iclerinde bir ukde olarak kalan okul gitme hayallerini gercekleştirirken ozel olarak diktirdikleri onlukleri de giyiyorlar
Eğitim goren kadınlardan biri “Cocukken kardeşime baktığım icin okula gidemedim. Onluk giymek, okuma yazma oğrenmek icimde bir ozlemdi.” diyor
Kursiyerlerden Hasine Bulut ise askerdeki oğluna mektup yazmak istiyor, oğlunun giderken onu onlukle gorunce cok duygulandığını soyluyor
Seyide Kurt ’un hayali ise kurs bittikten sonra onlukle bir fotoğraf cektirip evinin duvarına asmak…
Oğrenme azminin herkese ornek olması gereken 8 kadını tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz?
Kaynak; 1