Her gecen gun biraz daha nefret doluyoruz. Ozellikle sanal dunyada bambaşka kişiliklere -belki de sakladığımız kişiliğimize- burunuyoruz ve internetin diğer ucunda bizim yazdıklarımızı, paylaştıklarımızı okuyacak insanların neler hissedebileceğini hic duşunmuyoruz. Hatta oyle anlar geliyor ki olen insanların arkasında “oh olsun” diyenler cıkıyor. Sebebi ise oldukca basit ve rahatsız edici aslında. Gercek hayatta dile getiremediklerimizi haykırıyoruz. İcimizdeki kotulukleri…
29 yaşındaki Jenna Kutcher da bu internet zorbalığına, nefret kusanların iğrenc yorumlarına maruz kalanlardan. Sadece kıvrımlı hatlara sahip olduğu icin oldukca iyi bir vucuda sahip olan eşiyle cekildiği fotoğrafların altına birbirinden uzucu yorumlar gelmiş. Neyse ki Jenna, beden olumlamaya inanan ve bu yorumlar karşısında pes etmeyecek kadar guclu bir kadın…
Jenna Kutcher, 29 yaşında bir fotoğrafcı, blogger ve dijital pazarlama uzmanı
Eşi Drew ise fitness eğitmenliği yapıyor
Birbirlerine aşık olan cift cok doğal bir şekilde beraber harika fotoğraflar paylaşıyorlar
Ama ne yazık ki fotoğraflara bakanlar aşklarına değil dış gorunuşlerine dikkat cekerek cirkin yorumlar yapıyorlar
Jenna, bir zamanlar kendisinin de ozguven problemi yaşadığını ve Drew gibi birinin neden kendisiyle evlendiğini sorguladığını soyluyor. Ancak eşi, Jenna ’nın kendini her eleştirişinde ona ne kadar guzel olduğunu hatırlatmış
Son olarak Instagram uzerinden atılan ve “Drew gibi birinin seninle birlikte olduğuna inanamyorum” yazan mesaj uzerine Jenna, eşiyle birlikte cekilmiş bir fotoğrafıyla bir acıklama yaptı
Soylenenler onu uzmek yerine ozguvenini daha da yukseltmişti ve dış gorunuşun her şey olmadığını duşunuyordu
“Mesaj kutuma duşen ve Drew gibi birinin benimle olduğuna inanamadığını soyleyen kişinin mesajına gercekten cok şaşırdım…”
“Kendime olan ozguvensizliğimin coğu Bay Six Pack ’le (Drew) alakalıydı. Neden benim gibi bir kadınla birlikte olsun ki? Kendimi değersiz hissediyor ve zayıf olmadığım icin onu hak etmediğimi duşunuyordum…”
“Bu adam son 10 yıldır vucudumda ki her kıvrımı, gamzelerimi, her bir kilomu ve sivilcelerimi benimsedi ve sevdi. Ben oyle duşunmesem de bana her seferinde guzel olduğumu hatırlattı…”
“Evet kollarım kalın, kalcalarım buyuk ama onun icin bende vucudumdan fazlası var ve ben bunların ve cok daha fazlasının ustesinden gelebilecek adamı sectim…”
“Ben vucudumdan cok daha fazlasıyım, o da oyle ve sizler de oylesiniz. Gercek aşk beden olcusu tanımaz diyorsanız cift tıklayın!”
Bu yazdıklarını bircok kişi destekledi ve bircok kişiye de ilham oldu
Jenna ’nın soyledikleri, kimsenin belli vucut olculerine sahip olmak zorunda olmadığını ve herkesin bedeniyle barışık olması gerektiğini bir kez daha hatırlattı bize
Kaynak; 1 2