Yaşadığı değişimle kendine olan duyguları, hayata bakışı değişen bir kadın Mickie Monroe. 28 yaşındaki yogi, eskiden olsa şaşkınlık gecireceğimiz ancak artık biraz daha ılımlı yaklaşmaya alıştığımız haberlerden birine konu oldu. Monroe, kendine olan nefretini yenmeyi gecip kendiyle evlenmeye karar verdi.
İnternet alemi son zamanlarda 28 yaşındaki Mickie Monroe adlı kadının Miami Beach ’te gercekleşen evliliğini konuşuyor. Buraya kadar her şey normal. Olay, Mickie ’nin kendiyle evlenmiş olmasıyla başlıyor
Mickie onceleri kilo, guven ve alkol sorunlarıyla mucadele ediyordu. Vucudunu sevmiyor, bu sebeple de kendine bakmıyordu. Bu zamanlardan ‘Kendimden cok kopuk, kayıp ve ofkeli biriydim ’ diye bahsediyor
Eski zamanlarını hatırladığında aklına gelen ilk şey ‘En buyuk duşmanım kendimdim ’ cumlesi oluyor. Tabii o zamanlar ileride kendisiyle evlenerek guven duygusunu aşan bir yogiye donuşeceğini tahmin etmiyordu. Kendine olan ofkesinin cıkış ve dunyayla baş etmenin yolunu alkol ve sigaraya sığınarak bulmaya calıştı.
Zor, depresyonun eşiğinde, kotu duşuncelerle dolmuş enerjiyi yıkmaya kalkan Mickie, bu duşunceleri zihninde nasıl susturacağını bilmiyordu
Cunku oz sevgi, kendini koruma okullarda oğretilen bir şey değil. Bu, oz farkındalık ve herkesin kendileri hakkında sahip olduğu olumsuz, eleştirel duşuncelerle nasıl baş edeceğiyle ilgilidir.
Sonunda olumsuz duşunceleri susturmayı başardı. Adanmışlık ve liderliği simgeleyen carnelian taşından yaptırdığı dev yuzukle torene başladı
Başladığı yoga dersleri sırasında herkesin iclerinde erkeksi ve kadınsı bir enerjiye sahip olduğunu oğrendi. Gercekleştirdiği seremoni de bu enerjiyle gercekleşti
Miami ’deki bu cennet plajda kalp şeklinde aynaya yemin ederken yanında şahit olarak uc arkadaşı bulunuyordu
Avusturalya – Gold Coast ’da yaşayan Mickie, yuzuğunu parmağına gecirirken evliliğiyle ilgili ‘Bundan birkac yıl once bu yaptığım şeyden bahsetseydiniz tamamen narsistlik diye duşunurdum. ’ dedi.
Bu kendi icin fazlasıyla zor gecen zamanların devamında ise cok calışıp kıymetli bir ders aldı. Sorun surekli kilo alması ya da kilosunun sabit kalması değil, kendine olan nefreti ve olumsuz bakış acısıydı
Bunu değiştirmek icin sarfettiği caba kendisine oz sevgi olarak dondu ve sonunda kendiyle bile evlenebileceğini fark edip buyuk adımı attı. Ve kendine otantik, sağlıklı sınırlar oluşturmak icin soz verdi
Bu konuyla ilgili ‘Asla gercekten ‘tamamen ’ iyi birer insan olamayacağız, ama kendimle evlenmek, kendimi başkalarıyla kıyaslamaktan vazgecmeme yardımcı oldu. ’ diyor Mickie.
Kendisiyle evlendiğinden beri birkac olumsuz tepki aldı, ancak insanlara bunun arkasındaki nedenleri acıkladığında genellikle anlayışla karşılanıyor
Şimdi hem iyi hem de kotu kısımlarına bağlı kalmayı ve onu sevmeyi oğrenen Mickie, ‘Mukemmeliyet icin beklemeyi bıraktım cunku asla olmayacak. Ve kendini onurlandırmanın yanlış bir şey olmadığını fark ettim. ’ diyor.
Kaynak: 1