Gectiğimiz sene Gucci defilesiyle ilk defa New York Moda Haftası ’nda yer alan Oyku Baştaş ’tan sonra tekrar Paris podyumlarında bir Turk modeli goruyoruz. Gunce Gozutok Paris Moda Haftasında yuruyen ikinci ve Balenciaga defilesinde yuruyen ilk Turk model oldu. Turkiyedeki guzellik algılarını yıkamayan bu ikili New York ’ta Balenciaga ve Dolce&Gabbana dahil olmak uzere onemli modacıların podyumlarında yuruyup dikkatleri uzerlerine cekti.
Gunce sade ve kendine has guzelliğiyle Balenciaga ’nın kreatif direktoru Demna Gvasalia ’nın dikkatini cekti
Balenciaga bu sezon oversize kesimleri ve dikkat cekici renkleriyle yine sıradışı cizgisinde devam ediyor
Gunce Gozutok 23 yaşında İstanbullu bir ailenin kızı, 3 yaşından beri spor yapıyor
Turkiye ’de 1 sene modellik yaptı fakat yeterli ilgiyi goremedi. Verdiği bir roportajda “Benim icin cok zayıf, cok esmer, kara kuru diyorlar… Halbuki olculerim dunya standartlarında…” dedi
Gunce Turkce ’nin dışında İngilizce ve Rusca konuşabiliyor
“Yalnızca cesaretimle ya da fiziğimle değil, diğer ozelliklerle de iddialıyım. Mesela dil bilmek şart. Ben İngilizce ve Rusca biliyorum. Seyahat ediyorum. Tek bir ulkeye tıkılıp kalarak yapılacak iş değil bu. Sadece ulkende unlu olmak istiyorsan o ayrı… Ben istemiyorum. Turkiye ’de bu 90 ’lardan kalma modellik anlayışı var ve silinmiyor… Belki bu yuzden dunya capında modellere sahip değiliz.”
Dunyaya acılan sayılı modellerimizden biri olan Gunce Gozutok ’u kutluyor ve bundan sonraki işlerini heyecanla bekliyoruz
Kaynaklar:
1.
2.