Herkesin hayata dair pek cok hayali var ancak ne yazık ki her şey her zaman istediğimiz gibi gitmiyor. Aysun Ciftci de istediği yere hemşire olarak atanamayınca hayata bambaşka bir yerden tutundu. Ustuluk bunu yaparken tabuları yıktı ve kadınların her işi yapabileceğini bir kez daha kanıtlamış oldu…
37 yaşındaki Aysun Ciftci, 1994 yılında Sağlık Meslek Lisesi ’nden mezun oldu. Ancak bir turlu Manisa ’ya atanamayınca hemşirelik yapamadı. Bir sure nasıl bir iş yapabileceğini duşundu
Aysun Ciftci, 3 yıl once bir oto-yıkama servisi actı ve bu iş yerini her kesimden insanın, ozellikle kadınların rahatlıkla araclarını getirdiği bir mekan haline getirdi
“Boş durmamak icin ‘Ne yapabilirim ’ diye duşunmeye başladım. Aklıma, kadınların rahatca gelip araclarını yıkatabilmeleri icin oto-yıkama servisi acmak geldi. 3 yıldan bu yana bu işi severek yapıyorum. Başlangıcta guclukler yaşadım. Cevremden her ne kadar ‘Bu işlerle uğraşacağına git evinde gun yap, kısır yap ’ diyenler olsa da yılmadım. Kendimi buraya ait hissettiğim icin bugun buradayım. Kadınlara tavsiyem hicbir zaman ‘Ben bu işi yapamam ’ demesinler.”
Oto-yıkamacıda 2 kişi surekli calışırken calışan sayısı yazları 6 ’ya cıkıyor. Başarılı girişimcinin hedefi ise işlerini daha da buyuyerek kadınların sesi olmak
Aysun Ciftci, dukkanına gelen muşterilere cay ve kahve ikram ediyor. Bu işi kurmaya karar verdiğinde ise etrafında “Bu işlerle uğraşacağına git evinde gun yap, kısır yap” diyen onlarca insan vardı
Bu kotu yorumlara aldırmayan Ciftci, kadınların her işin ustesinden gelebileceğini, istedikleri her şeyi yapabileceklerini kanıtlıyor
Ustelik oto-yıkama servisini sadece işletmiyor aynı zamanda oto yıkamadan tutun da pasta cila ve otomobillere seramik kaplama gibi bir arac icin hangi temizlik hizmeti verilebiliyorsa hepsini yapıyor
Ciftci ’nin yanında calışan Ahmet Surekliler ise “Muşterimizin coğu kadın. Oto yıkamadan tutun da pasta cila ve otomobillere seramik kaplama gibi bir arac icin hangi temizlik hizmeti verilebiliyorsa patronum Aysun Hanım ile birlikte yapıyoruz” diyor.
Muşteriler ise ilk geldiklerinde şaşırsalar da zamanla Aysun Ciftci ’nin işini buyuk bir ozveriyle yaptığını goruyorlar ve on yargıları yıkılıyor
20 yıllık evli ev 2 cocuk annesi olan Aysun Ciftci, aynı zamanda iyi bir girişimci ve mesleğini ozenle yapan bir oto-yıkamacı. Ustelik tum kadınlar icin oldukca iyi bir ornek. Biz de işlerini cok daha ileriye goturebilmesini diliyoruz…
Kaynak; 1